Reisnieuws

1: Qantas Airlines

Gepubliceerd: 20 apr 2011
1

De sluiter van de lijst komt ook uit Down Under: Qantas Airlines weet de eerste plaats te bemachtigen.

Niet voor niets zei Dustin Hoffmann in de film Rainmen: 'Qantas. Qantas never crashed’. De veiligste luchtvaartmaatschappij is er eentje uit Australië. De luchtvaartmaatschappij vliegt tussen alle continenten, dus hoef je niet helemaal naar Australië te reizen om een keer met deze maatschappij te kunnen vliegen. Qantas is de oudste en de grootste maatschappij van Australië en de op twee na oudste airline ter wereld - de eerste plaats hierin gaat naar KLM, die in 1919 werd opgericht en overigens de 23e plaats in de lijst van veiligste airlines behaalt. Qantas heeft haar eerste plaats vooral te danken aan het feit dat ze al vrij oud is. Hoewel de luchtvaartmaatschappij de laatste twee jaar getergd lijkt te worden door kleine incidenten, hebben geen van alle een dodelijke afloop gehad, waardoor de airline haar koppositie bij Jacdec heeft weten te behouden.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mimic2

Door: Mimic2 • Geplaatst op

Behalve leeftijd van de airline en het kijken naar de afgelopen 30 jaar, lijkt het aantal vliegtuigen en aantal vliegbewegingen en plaatsen op aarde waar gevlogen wordt me toch ook wel een factor van belang - en vraag me nu af waar Jacdec allemaal mee rekent.
Enfin, bij Quantas kan je echt Australisch bier bij je eten krijgen (XXXX), nog een reden om vóór de Finnen te eindigen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.