Reisnieuws

2: China Airlines

Gepubliceerd: 12 apr 2011
1

China Airlines is de vijfde Aziatische maatschappij in de lijst van onveilige luchtvaartmaatschappijen.

China Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan, dat officieel de naam Republiek China draagt. De maatschappij staat niet bekend om haar veilige vluchten. In de laatste dertig jaar kwamen 755 passagiers om het leven toen ze reisden met China Airlines. De meeste doden werden geteld in 1994. Toen stierven 264 personen nadat een vliegtuig neerstortte bij de landing. Vier jaar later vond een tweede zwaar incident plaats, waarbij 196 inzittenden en zeven mensen op de grond omkwamen.

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mimic2

Door: Mimic2 • Geplaatst op

Nou heb je in de People's Republic of China ook een 'China airlines', de CAAC (Civil Aviation Administration of China). Ik dacht dat die nogal berucht was. Maar misschien waren die vliegende bussen wel van verschillende maatschappijen daar hoor, het chinees kan ik niet lezen, het vertaalde engels is al snel iets met China en Airline erin.
De Taiwanezen zou ik wel vertrouwen met vliegen, maar statistisch hebben ze het niet zo best gedaan dus. Mooi land overigens - heb je de kans, bezoek de Taroko-gorge op de fiets!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.