Reisnieuws

10: Mount Roraima, Venezuela, Brazilië en Guyana

Gepubliceerd: 30 mrt 2011
5

Op de grens van Venezuela, Brazilië en Guyana ligt de tafelberg Roraima. Deze berg is met zijn 2180 meter hoogte de hoogste tafelberg ter wereld.
De enige weg om erbovenop te komen is de natuurlijke trap aan de Venezolaanse kant. De overige zijden zijn alleen begaanbaar voor ervaren klimmers. Bovenop de berg is het landschap gevormd door regen en erosie. Doordat het bijna elke dag regent, worden alle voedingsstoffen weggespoeld en kunnen er nauwelijks bomen en planten groeien. Door erosie wordt de zandstenen bodem gevormd.
Foto door: Nationalgeographic.com


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

estrellamolendijk

Door: estrellamolendijk • Geplaatst op

Bijna bovennatuurlijk plaatje, bizar!

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Mooie serie met een indrukwekkende Roraima.

felizzy

Door: felizzy • Geplaatst op

Ik mis in deze reeks toch wel een beetje de Salar de Uyuni in Bolivia en de woestijnen die eromheen liggen. Zo is er de woestijn van Dalí, zo genoemd omdat de onwereldse zandstructuren inderdaad veel weghebben van 's mans schilderijen. Er zijn ook geisers, natuurlijke thermische baden, en de gekleurde lagunes die door mineralen en bacteriën hele felle kleuren hebben... Toch ook een héle bijzondere plek op deze wereld!

Buddy1966

Door: Buddy1966 • Geplaatst op

Foto stond in hele oude NG uit jaren 70/80. Bijzondere plek waar unieke Flora en fauna is. Specifiek voor elke Tepui( tafelberg) hier kreeg Conan Doyle zijn idee voorr het beroemde boek The Lost World.
Moet ik zekers een keer heen!

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

zooo wat bijzonder !!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.