Reisnieuws

10: Serengeti versus Selous Game Reserve

Gepubliceerd: 24 mei 2011
2

De Serengeti, dat letterlijk vertaald 'Eindeloze Vlaktes' betekent, ligt in het noorden van Tanzania en bevat wellicht het bekendste nationale park ter wereld. De savannes en boslandschappen maken deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Door de verschillende diersoorten die hier huizen, is Serengeti het perfecte gebied in Tanzania voor een safari. Maar dat weten de andere toeristen ook.
Alternatief: Selous Game Reserve, eveneens gelegen in Tanzania, mag dan weliswaar zichzelf niet het meest beroemde reservaat noemen, het is wel de grootste van Afrika: het gebied beslaat een oppervlakte dat gelijk staat aan Zwitserland. Omdat een groot deel van het natuurpark nog onbegaanbare wildernis is, laten touroperators dit gebied vaak links liggen. Dat betekent echter niet dat het niet de moeite waard is: in het wel begaanbare gebied - en geloof ons, dat is groot genoeg - vind je leeuwen, nijlpaarden, antilopen, buffels, olifanten, verschillende primatensoorten waaronder de baviaan én de grootste populatie wilde honden. Er is één soort waar je verstoken van blijft: de toerist. Minder dan 1% van de toeristen brengt een bezoek aan het Selous Game Reserve. Hoeveel je zult zien van het wildleven is afhankelijk van de seizoenen. De beste reistijd is van juli tot oktober.
Foto Serengeti door: carla.reisreporter.nl
Foto Selous Game Reserve door: Cuenca001.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

flintstone

Door: flintstone • Geplaatst op

Voor ons is de Serengetti nog altijd de beste plaats voor een safari , Kitchwa Tembo Camp (Google) als
startpunt .Selous is wat het landschap aangaat volledig anders (rauwer ) onverwacht en spannend . Ga
via Foxes safari , (google).Deze Foxes familie exploteren ook Lazy Lagoon . Een piepklein stukje zand tus-sen Tanzania en Zanzibar . Na de saffari wordt je in Tanzania opgehaald en per boot naar het eiland ge-bracht .Ongeveer 10 ingerichte houten rietgedekte verblijven en .... spierwit zand .100% romantiek .Fred.

lijn

Door: lijn • Geplaatst op

Het ligt er maar net aan wanneer je die kant op gaat, wij zijn vorig jaar begin december geweest en hebben uren gereden zonder iemand tegen te komen. Een week voor kerst word het pas drukker. Maar de Serengeti is heel groot en ook heel erg mooi.
Volgende keer word het voor ons wel het zuiden dus Selous o.a.want Tanzania heeft ons hart gestolen!!
Marjolijn.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.