Reisnieuws

8: Diani Beach versus Lamu Archipel

Gepubliceerd: 24 mei 2011
1

Diani Beach staat wel op elke kaart van Kenia aangegeven als 'tropisch paradijs'. Spijtig genoeg is het zo'n toeristisch oord geworden dat er niets 'tropisch' meer aan is. De hotels zijn ook volledig uitgerust met westerse voorzieningen.
Alternatief: Evenals het Aboriginal reservaat in Australië, staat ook de Keniase Lamu Archipel op de Werelderfgoedlijst. Het ligt voor de kust van Kenia en heeft een unieke cultuur door de verschillen tussen Arabieren en Afrikanen die de archipel bewonen. Het lijkt alsof de tijd in Lamu heeft stilgestaan. Elke zondag, evenals elke andere dag van de week, is autovrij. Het vervoermiddel bij uitstek is de ezel.
Foto Diani Beach door: LottyvHulst.reisreporter.nl
Foto Lamu Archipel door: Kschiebroek.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

nicoline

Door: nicoline • Geplaatst op

Geen zin om in zo'n mega resort te verblijven maar wil je toch genieten van een weekje relaxen na een spannende safari? Lekker genieten in een Swahili stijl cottage met precies zoveel luxe als dat jij zelf wil? Bekijk dan eens de website van Forest Dream in Diani, een kleinschalig resort met diverse cottages uitgespreid over een paradijsje vol inheemse flora en fauna.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.