Reisnieuws

7: Ayers Rock versus Kakadu

Gepubliceerd: 24 mei 2011
3

Het bekendste symbool van Australië is zonder meer Ayers Rock, ook bekend als Uluru. Deze reusachtige rode rots in het midden van het land, heb je zeker al honderd keer op plaatjes gezien. Hoewel het op plaatjes er altijd heel rustiek uitziet, trekt het indrukwekkende natuurverschijnsel duizenden toeristen aan die van afstand of van dichtbij het massief willen fotograferen.
Alternatief: Het Nationaal Park Kakadu staat maar liefst twee maal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: eenmaal voor de rijke natuur - met name de wetlands zijn erg bijzonder - en eenmaal wegens de aboriginal tekeningen die hier gevonden zijn. Het lijkt op Arnhemland, dat naast het park is gelegen, maar het is gemakkelijker en goedkoper te bereizen. Het Aboriginal reservaat is maar liefst 19.000 vierkante kilometer groot waardoor het goed te delen is met de toeristische massa. Huur je een 4WD, dan kun je in het park gaan en staan waar je wilt en op plekken kunnen komen die de tours links laten liggen. Je dient overigens wel 25 Australische dollar, het equivalent van ongeveer €18, aan entree te betalen.
Foto Uluru door Woodstock.reisreporter.nl
Foto Kakadu door Antwan.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

globetrotterschip

Door: globetrotterschip • Geplaatst op


Als je echt wat bijzonders wilt ga dan eens naar Lawn Hill NP. Een onbedorven juweeltje van een oase op de grens van NT met QLD. 4x4 nodig!!
Huur de kano en geniet van zonnende zoetwaterkrokodillen (geen gevaarlijke salties) overweldigend groen
Ga voorbij de watervallen (waar je heerlijk kan zwemmen) en loop langs de rivier naar de bovenste gorge.
Neem voldoende water mee en geniet van de outback in het groen. Blijf een dag of 2 hangen en loop de route over de kliffen ( bovenop) voor een adembenemend zicht op de canyon.
Prachtige foto's gegarandeerd.

globetrotterschip

Door: globetrotterschip • Geplaatst op

Zo jammer.
met 15 maanden reizen door geheel OZ moet het gezegd dat Uluru druk kan zijn, maar als je op eigen gelegenheid gaat valt dit best mee. De trip naar boven is echt heel mooi, maar behandel het als een voor aboriginals heilige plek. ( geen rotzooi achterlaten en vóór je naar boven gaat toiletteren graag )
De uitzichten zijn adembenemend. Kakadu, of kakadon't zoals het door de Ozzies zelf word genoemd is juist veel drukker met al zijn tours waar een vastgestelde tijd voor staat. Racen van hot naar her om alles zo snel mogelijk te zien.

Al kan je in Australie nauwelijks spreken van échte drukte! Zo uitgestrekt.
Mensen denken in 3 weken heel wat te zien, maar denk zelf even na hoe lang je nodig zou hebben om langs de kust naar zuid Spanje te rijden en terug én nog wat willen zien én genieten? En dat is dan alleen nog maar de oostkust!

g-land

Door: g-land • Geplaatst op

Ayers Rock, ook bekend als Uluru?

De officiele naam is sinds 2002 "Uluru / Ayers Rock", maar iedereen met een beetje historisch en cultureel besef zou volgens mij de naam Uluru moeten gebruiken. Ayers Rock vind ik toch mee iets voor de dikke camper toerist die zich niet verdiept in of interesseert voor de geschiedenis van het land. Reizigers en een reismagazine als Columbus zouden volgens mij toch beter de naam Uluru kunnen gebruiken. Het is niet alleen een mooiere naam, ook een naam die al veel eerder is gegeven aan de rots. Dat geldt ook voor Kata Tjuta, door veel toeristen nog steeds The Olgas genoemd.

Beiden liggen tenslotte in the Uluru-Kata Tjuta National Park.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.