Reisnieuws

5: De Chinese Muur versus Pinyao en Lanzhou

Gepubliceerd: 24 mei 2011
2

De Chinese muur is razendpopulair. En dat is op zich terecht, want het is een van de grootste en meest bijzondere bouwwerken maar ook een van de grootste toeristenlokkers. Hoewel er over de lengte van de muur nog wel plekken te vinden zijn waar je medetoeristen kunt vermijden, zijn er andere bouwwerken in China die evengoed de moeite waard zijn.
Alternatief: Ben je geïnteresseerd in Chinese bouwwerken, maar wil je niet onder de voet gelopen worden door camerageile toeristen, begeef je dan naar Pingyao. Deze stad uit de Han-dynastie is meer dan 2700 jaar oud maar bijzonder goed bewaard gebleven en staat dan ook niet voor niets op UNESCO's Werelderfgoedlijst. Er zijn drie beschermde relikwieën in de stad, te weten de Pingyao stadsmuur, en de tempels van Zhenguo en Shuangxiu.
Ook een absolute aanrader die niet vaak wordt aanbevolen door toeristengidsen is Lanzhou, de hoofdstad van de noordwestelijke provincie Gansu Lanzhou. Deze industriële stad die ook nog stamt uit de Han dynastie strekt zich dertig kilometer lang uit langs de oevers van de Gele Rivier. Een van de weinige overgebleven historische monumenten is de Witte wolkentempel uit de Qing dynastie.

Foto Chinese Muur door biancavanderwerf.reisreporter.nl
Foto Pingyao door Felieke.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Talien

Door: Talien • Geplaatst op

Ik had de muur ook niet willen missen! Ik vond het in Pinyao ook erg toeristisch, er reden speciaal voor de toeristen allemaal golfkarretjes rond.

De muur bij Simatai is een stuk minder toeristisch en eenmaal op de muur zijn er geen verkopers en kun je genieten van het prachtige uitzicht!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Pingyao is zeker een aanrader maar ik had de Muur nooit willen missen! Wat is het mooi en bijzonder om daar over heen te lopen en te genieten van de vergezichten! Gewoon 's morgens erg vroeg gaan en maken dat je weg bent als de hordes toeristen komen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.