Reisnieuws

3: Tenerife versus La Gomera

Gepubliceerd: 24 mei 2011
2

Playa de las Americas is hét toeristenoord van Tenerife. Het enige doel van deze plaats is toeristen onderbrengen. De badplaats is het hele jaar door geschikt voor zonvakanties omdat het op één van de droogste en warmste plaatsen van de Canarische Eilanden ligt. Op zich fijn, maar er is een zekere garantie dat je hutjemutje ligt op het strand.
Alternatief: Het eiland La Gomera is met een doorsnee van 24 kilometer het tweede kleinste eiland van de Canarische archipel. Ook hier heeft Columbus aangelegd, vlak voordat hij huiswaarts keerde. Hoewel het niet onbekend is onder toeristen, wordt het beschouwd als het buitenbeentje van de eilanden en trekt het een stuk minder zonaanbidders. Het telt dan ook weinig stranden: de kustlijn wordt overheerst door kliffen en het binnenland wordt gedomineerd door indrukwekkende ravijnen en valleien. Voor wandelliefhebbers dus een uitstekende bestemming - je deelt het eiland verder met de slechts 23.000 koppig tellende bevolking. Hoewel het een vulkanisch eiland is, hoef je niet bang te zijn voor een vulkaanuitbarsting; de laatste was eeuwen geleden.
Foto Tenerife door: Carla.reisreporter.nl
Foto La Gomera door: Laurie89.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mimic2

Door: Mimic2 • Geplaatst op

Ook hier, net als de vorige foto waar Ben op reageert, een vreemd alternatief voor een strandganger. Op Gomera zijn wel dotterig kleine strandjes, maar als 1% van die Playa de las America gasten daar gaat liggen is er geen zand meer zichtbaar. Zij hebben geen zin in een wandeling door het laurierbos...

kokkeeri

Door: kokkeeri • Geplaatst op

sommige dingen moet je niet verder vertellen......

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.