Reisnieuws

2: Isla Margarita versus de Orinoco

Gepubliceerd: 24 mei 2011
2

Het Caribische eiland Isla Margarita is onderdeel van de Venezolaanse deelstaat Nueva Esparta. Het zomerse oord is een erg populaire bestemming voor een geslaagde zonvakantie, met name door de betaalbare all inclusive deals. Daar betaal je dan ook de prijs voor: de schijnbaar eindeloze stranden lopen zwart van toeristen.
Alternatief: Laat het eiland voor wat het is en begeef je naar het vasteland, om precies te zijn: de Orinoco. Deze rivier, die ontspringt bij de grens met Brazilië en vervolgens zich diep een weg baant in Venezuela is één van de langste rivieren in Zuid-Amerika. De Orinocodelta is weliswaar vrij populair onder toeristen, maar met een rivierlengte van maar liefst 2140 kilometer is er weinig kans dat je hordes toeristen van jouw plekje moet verjagen - je zult eerder een van de inheemse Indiase volksstammen tegen het lijf lopen dan een vrolijke westerling in een bermuda. Overigens is de rivier ook 'ontdekt' door niemand minder dan Columbus zelf.

Foto Isla Margarita door: bzegers.reisreporter.nl
Foto Orinoco door: Raj.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

ahamori

Door: ahamori • Geplaatst op

Ga zo wie zo niet naar Isla Margarita! 8 jaar geleden was al aanbevolen `s avonds niet buiten het terrein van jouw hotel te rondhangen ivm kans om jouw sieraden ongewenst aan lokalen te "donneren". Tegenwoordig is de veiligheid op het eiland nog erger geworden. Daar wonende kennissen komen terug binnenkort naar NL vanwege de veiligheid op het eiland (3 gewapende aanvallen binnen half jaar in de zelfde straat!)

Op het Caribische gebied zijn er genoeg strandbestemmingen zonder het resultaat van de politiek van Chavez...

1976Ben

Door: 1976Ben • Geplaatst op

Een beetje een apart alternatief, aangezien een strandvakantie op een eiland toch totaal iets anders is dan het binnenland van Venezuela intrekken?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.