Reisnieuws

De 25 beste video's van 2012

Gepubliceerd: 17 sep 2012
0

Kijk je ook iedere week uit naar de leuke, grappige of spectaculaire video's in de Columbus nieuwsbrief? We hebben nu de beste video's van 2012 voor je op een rijtje gezet. Sit back and enjoy!


1. Gorilla ziet opvoeder terug

Ook een traantje weggepinkt bij de video van Christan the Lion? Hij is niet de enige die dolblij was om zijn 'papa's' terug te zien. Gorilla Kwibi werd in een Engels dierenpark opgevoed door Damian Aspinall en vervolgens vrijgelaten in de jungle van Gabon. Vijf jaar later zoekt Damian zijn Kwibi weer op. Zouden ze elkaar nog herkennen?
Bekijk de video...


2. IJsberen gebruiken huskies als teddybeer

IJsberen zien er wel knuffelig uit, maar het zijn de grootste en meest agressieve roofdieren van de poolcirkel. Ver bij uit de buurt blijven, dus, zou je zeggen. Of niet? De aanblik van wollige huskies lijkt de ijsharten van de beren te doen smelten: de honden fungeren als heuse knuffels voor de beren. Baasjelief kiest eieren voor zijn geld en blijft ver uit de buurt...
Bekijk de video...


3. Alleen geschikt voor mensen zonder hoogtevrees

Als jij vanaf het topje van de Eiffeltoren naar beneden kunt kijken zonder zwetende handen en trillende benen, dan ben je al een hele bikkel. Maar de vraag is zelfs dan of je deze actie van een groep Russische jongeren niet nog steeds bloedstollend vindt. Do not try this at home. Or anywhere else for that matter.
Bekijk de video...


4. Dolfijnen vermaken zich met bellenblaasspel

Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwateroperaties? De dolfijnen in deze video wonen in Seaworld en hebben een heel eigen bellenblaas-spel bedacht. Doe dat ze maar eens na!
Bekijk de video...


5. Baby-olifant schrikt van zichzelf

Daar sta je dan, met vier benen en een lange slurf net op de wereld. Vol verwondering wat er toch allemaal om je heen gebeurt. En dat rare ding wat maar voor je ogen slingert, wat moet je ermee? Als het dan ook op hol slaat, dan maar snel bescherming zoeken bij mama...
Bekijk de video...


6. Orka landt op kayakker

Daar zit je, lekker peddelend in je kayak als er opeens een gevaarte opdoemt. Misschien dat deze orka net als dolfijnen graag wil spelen, maar is even vergeten dat hij een zwaargewicht is. Een sprong van deze tientonner overleef je niet... Of toch wel?
Bekijk de video...


7. Dit zijn de méést dubieuze reisprestaties

Andere landen houden er andere gebruiken op na. In de verzameling meest bizarre reisvideo's zie je hoe je bagage dus echt behandeld wordt, dat drukte heel normaal is in de Japanse treinen en lekker zwemmen in het golfslagbad op een hete zomerdag? Waar wij de rij bij de Efteling lang vinden, zijn anderen gewend om uren in de rij te staan voor het toilet. En verwacht geen toiletjuffrouw...
Bekijk de video...


8. Geile papegaai wordt iets te aanhalig

Wanneer je in je eentje door de bush wandelt, kun je misschien nog wel eens behoefte voelen aan wat gezelschap. Daar dacht deze kakapo-papegaai in Nieuw-Zeeland blijkbaar hetzelfde over. Zijn aanhankelijkheid gaat echter net iets verder dan waar zooloog Mark Cawardine op gehoopt had... Lorre wil geen koekje, lorre wil een goede beurt.
Bekijk de video...


9. Bergbeklimmer heeft een engeltje op haar schouder

Lawines, rotsblokken die naar beneden komen, de grond die onder je voeten wegglijdt... Het is de spanning en tegelijkertijd de angst die iedere bergbeklimmer doormaakt. En als je het overleeft, mag je van geluk spreken. Maar als je het twee keer overleeft, wat noem je het dan?
Bekijk de video...


10. Bromfietser heeft ook een engeltje op zijn schouder

Als Nederlanders zijn we niet snel bang om ons per fiets in het verkeer te storten. Toch ben je als fietser behoorlijk kwetsbaar. Of deze Chinees nu een konijnenpootje, klavertje vier of hoefijzer bij zich droeg, het heeft hem in ieder geval geholpen!
Bekijk de video...


11. Nijlpaard gebruikt krokodil als bijtspeeltje

Als je leven je lief is, is het nogal verstandig om krokodillen te vermijden. Dat is dan ook wat de meeste dieren doen. Nijlpaarden echter zijn in de verste verte niet onder de indruk van de gevaarlijke meterslange, vleesetende krokodillen en lijken ze zelfs als lollie en beetspeeltje te gebruiken. De krokodillen laten ze hun gang gaan; nijlpaarden zijn namelijk vele malen sterker dan de reptielen.
Bekijk de video...


12. Maak kennis met de... Gaap!... Luiaard

Zijn neus doet denken aan een varkentje, het kopje een koala en zijn klauwen aan een gordeldier. Deze dieren lijken alle tijd van de wereld te hebben. Waarom iets snel doen als het ook langzaam gaat? Maak kennis met de luiaard.
Bekijk de video...


13. Vogeltje danst de moonwalk

Dat Michael Jackson een inspiratie voor veel mensen was, mag geen verrassing heten. Maar voor dieren? Dit vogeltje lijkt in ieder geval het beroemde moonwalkpasje van de King of Pop te gebruiken om de vrouwtjes mee te versieren...
Bekijk de video...


14. Vluggertje op de motorkap

Wanneer je een safaripark bezoekt, wil je natuurlijk de dieren van zo dichtbij mogelijk kunnen bekijken. Maar soms word je getrakteerd op een schouwspel, waar je bijna zelf het schaamrood op de kaken van zou krijgen...
Bekijk de video...


15. Hallo, meneer de uil!

Stel je voor dat je een muisje was en een uil het op je voorzien had. Dat is wellicht een lastig beeld om je voor de geest te halen, tenzij je het filmpje hieronder kijkt. Deze oehoe met een spanwijdte van bijna twee meter werd gefilmd door een slowmotioncamera. Dan ben je blij dat je niet echt in die grijpgrage klauwen kunt belanden...
Bekijk de video...


16. Opgewonden paard = opgewonden standje

Een paard heeft ook zo zijn behoeften en soms moet hij die op onverwachte momenten bevredigen. Zelfs het feit dat er een berijdster boven op hem en op de merrie van zijn keuze zit kan hem dan niet tegenhouden. Dan kun je maar één ding doen: de rit uitzitten.
Bekijk de video...


17. Teddybeer's picknick loopt uit op familieruzie

Krijsende kinderen die niet luisteren naar hun ouders zijn niets nieuws. Dat ook jonge beertjes brutaal en ongehoorzaam kunnen zijn bewijst dit kleintje. Terwijl broer of zus braaf bij mama blijft, heeft hij hele andere plannen. Maar mamabeer besluit er een stokje voor te steken. Als dat maar goed gaat!
Bekijk de video...


18. Vlieginstructies saai? Niet met deze sexy stewardessen

Na honderd keer vliegen weet je wel hoe je je riem omdoet. Maar als je met het Filipijnse Cebu Pacific vliegt, is de kans dat je heel geconcentreerd oplet bij de vlieginstructies toch heel groot. En nee, dat is niet vanwege het gebrek aan veilige vliegtuigen...
Bekijk de video...


19. Bambi is het zat

Bambi is het vredelievende hertje die samen met zijn vriendje stampertje de wereld ontdekt. Helaas schuilt er ook in bambi een schaduwkant. Tijdens een ontspannende boswandeling op een zonnige ochtend ontmoet een forse jongeman een schattig hertje. De ontmoeting lijkt uit een sprookje te komen, totdat bambi zich eens van een andere kant laat zien.
Bekijk de video...


20. Octopus geeft duiker innige omhelzing

Meestal blijven octopussen in de diepten van de zee. Deze is blijkbaar verrast door de onbekend uitziende bezoeker in zijn territorium. Wat zou dat toch voor wezen zijn? Eens even kijken, of nee, beter... eens even voelen!
Bekijk de video...


21. Varkens op all-inclusive vakantie

Van zeehonden, zeeleeuwen en zelfs zee-egels hebben de meesten van ons wel eens gehoord. Maar zeevarkens? Blijkbaar hebben niet alleen mensen wel eens behoefte aan een weekje zon, zee en strand. Deze drie biggetjes hebben blijkbaar het idee dat ze hun vakantie all inclusive geboekt hebben. Even een stukje zwemmen naar het varende buffet dus.
Bekijk de video...


22. Carpoolen in de Filipijnen: met z'n zevenen op de scooter

Op de Filipijnen hebben ze wel een heel bijzondere manier van carpoolen. Waarom een taxi nemen, als je niet meer nodig hebt dan een palet of wat plankjes en een brommer. Zeker weten een goedkope oplossing. Maar of je hier in Nederland mee weg zou komen...
Bekijk de video...


23. Klepto-octopus kan z'n tengels niet thuishouden

Als octopus heb je ook wel eens genoeg van al die duikers, die constant inzoomen op je zuignappen en tentakels. Deze octopus besluit daarom het heft in eigen hand te nemen. Tot grote verbazing van de duiker gaat hij er met de videocamera vandoor. En dat terwijl de camera nog aanstaat. Zal de duiker zijn camera ooit nog terugzien?
Bekijk de video...


24. 'Even' de trein pakken in Mumbai?

Als je vindt dat de trein in Amsterdam soms erg druk is, ben je nog niet in Mumbai geweest. Daar kun je niet even de trein in stappen; tijdens spitsuren is het zelfs bijna onmogelijk. Want natuurlijk wil niemand de trein missen of te laat komen, maar om een poging te wagen om in deze wagons te stappen is behoorlijk was lef vereist...
Bekijk de video...


25. Pandabeer valt toerist aan

Panda's lijken heel lief en knuffelig, echter schijn bedriegt. Deze panda vond het tijd worden voor een nieuwe outfit. Dat met pandaberen niet te spotten valt, ondervond ook deze toerist. Het is natuurlijk ook niet erg slim om met je rug tegen het buitenverblijf te gaan zitten. Het blijven immers wilde beesten, ook achter een hek.
Bekijk de video...

Nog meer video's bekijken? Zie dan ook de Top-25 video's van 2009!Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.