Reisnieuws

6: Beeldenpark onderwater, Grenada

Gepubliceerd: 15 feb 2011
1

Voor eenieder die van duiken en van cultuur houdt is dit de perfecte combinatie. Voor de kust van het Caribische Grenada ligt namelijk een uniek beeldenpark onder water.
Op de bodem van de Caribische wateren rond de eilandengroep Grenada in West-Indië kunnen duikers 65 beelden zien die achter een bureau zitten, handen vasthouden of neerliggen. In de loop der tijd hebben zich daarnaast ook algen en koraal op de beelden kunnen vestigen, zodat de beelden fungeren als een artificieel rif en zo niet slecht zijn voor het milieu. Het idee voor dit park komt van kunstenaar Jason de Caires Taylor, die een soortgelijk project heeft gebouwd in Cancun, Mexico.

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mimic2

Door: Mimic2 • Geplaatst op

Mooie foto van die kleurige snorkelaar (izze niet duiker dus he) boven grijze beelden, zonder koraal. Stuk mooier dan ander afval (schepen, boortorens, autobanden) dat onder het mom van 'rif' in de zee wordt gekieperd. De tekst bij veel foto's in deze serie is slecht. Daarnet die 'zuurstof' voor duikers, nu 'de eilandengroep Grenada in West-Indië. Sjongejonge, en dat voor een blad dat Columbus heet, die wist ook al nooit waar hij rondvoer, sindsdien hebben we 'indianen' in Amerika....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.