Reisnieuws

4: Sao Miguel, de Azoren

Gepubliceerd: 25 jan 2011
4

Sao Miguel is een kleurrijk heuvelachtig eiland en wordt ook wel het 'Groene Eiland' genoemd. Het is het grootste eiland van de Portugese Azoren.
De meeste inwoners van het eiland Sao Miguel wonen in de grootste stad, Ponta Delgada. Buiten deze stad heerst er rust en is er veel ruimte om diverse wandeltochten te maken. Sao Miguel biedt ruige kusten, pittorekse vissersdorpjes en indrukwekkende kratermeren. Als je de klim naar boven hebt gemaakt bij de rotsen, kun je kilometers ver over de Atlantische oceaan turen. Trek stevige wandelschoenen aan en ontdek het eiland te voet.
Foto door:Sidonius.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Ingeltje

Door: Ingeltje • Geplaatst op

Wij zijn 2 jaar geleden op Sao Miguel geweest en het is er zeer zeker prachtig. Het enigste nadeel vonden wij dat er maar 2x per week een vlucht vanuit Nederland gaat. Doordat het eiland niet zo groot is, is de kans dus ook groot dat je regelmatig de andere Nederlandse toeristen blijft tegen komen met wie je in het vliegtuig zat. Maar van massatoeristme is zeker geen sprake

Pupske

Door: Pupske • Geplaatst op

Voor de echte rust moet je naar Flores, en dan bij voorkeur in de winter. Ben net terug van een vakantie op Sao Miguel, Flores, en Terceira, en vooral Flores was een oase van rust, en een lust voor het oog met z'n grillige kusten, spectaculaire watervallen en verstilde meertjes. Eén andere toerist op het hele eiland gezien, dat was het.

verhaboe

Door: verhaboe • Geplaatst op

Onze ervaring op Sao Miguel zijn positief wat betreft rust . Dit geldt voor zowel het verkeer als het aantal toeristen. Natuurlijk zijn er toeristen maar nergens zoveel dat je er door wordt afgeleid of in de weg gelopen.
En lopen/wandelen kun je er naar hartelust met telkens verrassende uitzichten over het eiland en de soorten kust. Voor ons een ervaring zoals wij die van niet druk bezochte toeristische bestemming verwachten, Wel denken we zeker ook nog eens naar de kleinere eilanden te gaan.

medendorpa

Door: medendorpa • Geplaatst op

Iksluit me helemaal bij de eerdere reactie aan. Sao Miguel is nu net het meest bezochte eiland van de Azoren. Voor echte rust moet je naar een van de kleinere eilanden. Verwacht daar echter geen culinaire hoogstandjes of luxe hotels. Overigens is Sau Miguel wel een pareltje en deze krater is zeker een hoogtepunt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.