Reisnieuws

Gevaarlijk gebied

Gepubliceerd: 10 jan 2011
0

Vanaf editie 26, die vanaf 11 januari in de winkel ligt, is Ton van der Lee de columnist van Columbus. En je kunt hier een exclusief voorproefje lezen van zijn column!

Ton woonde en reisde twaalf jaar in Afrika. Hij deed daarvan verslag in boeken en films. Hij reisde ook uitvoerig in Azië en Zuid-Amerika. De Belofte, zijn kritische documentaire over ontwikkelingshulp in Afrika, ging tijdens het afgelopen Nederlands Film Festival in première. Zijn bestseller Solitaire over een Nederlander in Namibië wordt op dit moment bewerkt tot speelfilm.

Mijn oom, een oude hippie, vertelt nog geregeld over zijn omzwervingen door Afghanistan, begin jaren zeventig. Een land van eeuwenoude culturen, middeleeuwse bazaars en groene valleien, waar je onbekommerd kon rondtrekken. Nu een absolute no-go area voor reizigers.
Het kan natuurlijk ook dat je op reis bent in een afgelegen gebied, waarvan je dácht dat het veilig was. Net op het moment dat jij er zit, gebeurt er iets waardoor alle waarschuwingslampen gaan knipperen.
Dat overkwam mij een tijdje geleden.
Ik was met de auto op weg naar de grens tussen Zuid-Marokko en Mauritanië. In die eindeloze woestijn, waar je slechts om de paar uur een andere wagen tegenkomt, stopte ik bij een Marokkaanse truck die langs de kant van de weg stond. Ik wilde vragen hoe het ervoor stond met de route. Altijd een goed idee in dit soort verlaten gebieden...


Lees de gehele column van Van der Lee in Columbus Magazine editie 26.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.