Reisnieuws

8: Xcalak, Mexico

Gepubliceerd: 25 jan 2011
1

Ver weg van alle gebaande paden, verstopt in een uithoek van een landtong, geklemd tussen de Caribische zee en de baai van Chetumal, vind je het gemoedelijke gehucht genaamd Xcalak.
Xcalak is een dunbevolkt gebied dat slechts vierhonderd locals en pensionado's telt, voornamelijk uit de Verenigde Staten en Canada. Hier ontdek je hoe de Caribische kust van Yucatan er ongeveer dertig jaar geleden uit heeft gezien; je vindt hier indrukwekkende koraalriffen in prachtig helder water. Als duiken je favoriete sport is, ben je hier op het goede adres. Het leven van de locals is traag, maar gemoedelijk. Er zijn een paar kleine winkeltjes voor de dagelijkse levensbehoefte en eens in de zoveel tijd rijdt er een truck met groente en fruit langs, om de bewoners in hun behoefte te voorzien. Dit plaatsje is goed te bereiken met de auto en een uitstekende plaats voor een pitstop.
Foto door: JKager.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

weersing

Door: weersing • Geplaatst op

Inderdaad erg relaxed deze plaats.Maar voor het duiken en snorkelen moet je toch echt wel de boot nemen.De kustlijn heeft veel gras en een zachte bodem waardoor het water niet echt helder is.Er zijn wel plaatsen waar je kunt zwemmen,maar het mooiste is als je een boot regelt en erop uittrekt. Wij zijn er 4 dagen geweest in juli 2008 en er is echt helemaal niets te doen. Heerlijk een boek lezen en lekker lui zijn.
We aten bij de eigenaars van ons "resort" met 4 kamers.Ze konden heerlijk koken en we aten iedere dag verse vis. Een aanrader. Het is ongeveer 5 to 6 uur rijden van Cancun.Wel met voldoende contant geld en benzine ernaar toe gaan.Er zijn nl geen banken en tankstations in de nabijheid.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.