Reisnieuws

7: Chapada Diamantina, Brazilië

Gepubliceerd: 25 jan 2011
3

Vind je het niet erg als je een stuk moet omrijden voor prachtige natuur? Pak dan de auto en rij naar Chapada Diamantina, dat ongeveer 350 kilometer ten westen van Salvador ligt.
Chapada Diamantina is een hooggelegen savannelandschap en heeft een overweldigende natuur. Rotsen, watervallen, grotten en bergen met schitterende vergezichten; alles is hier te vinden. Het pittoreske stadje Lençóis, dat naast het nationale park ligt, werd in 1830 op de kaart gezet, toen er veel goud en diamanten werden gevonden. Momenteel zijn er alleen prachtige koloniale gebouwen te vinden. Vanuit dit stadje kun je mooie trekkings maken, om de prachtige natuur met legendes te ontdekken, zoals het verhaal over Morro do Pai Inácio. Hierover wordt verteld dat een ontsnapte slaaf die verliefd was op de vrouw van zijn baas, in zijn wanhoop in een afgrond sprong. Een berg is naar de arme slaap vernoemd. vanwaar je een prachtige zonsondergang kunt meemaken.
Foto door: Bebopper.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Deelsch

Door: Deelsch • Geplaatst op

Hihi, ik was hier 20 jaar geleden, toen was het al toeristisch.... maar wel heel mooi..

hayhaenen

Door: hayhaenen • Geplaatst op

Klopt, lijkt er op of Columbus voor deze locatie haar huiswerk slecht heeft gedaan. Lencois is een mooi historisch plaatsje maar er zijn behoorlijk wat pousadas, hotels, restaurants. Er zijn dan ook heel wat toeristen (ook veel georganiseerde reizen gaan naar Chapada Diamantina), maar omdat het een behoorlijk uitgestrekt gebied is, lijkt het redelijk rustig, plaatsen als de Morro do Pai uitgezonderd (maar daar kun je dan ook gewoon heen rijden met een auto). Je kunt er mooie hikes maken en in het gebied bevindt zich ook de hoogste waterval van Brazilie (Chahoeira de Fumaca, ruim 400 meter).
Dus zeker aan te bevelen (tenzij je het heel belangrijk vindt dat je er vrijwel alleen zult zijn).

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Dit is inderdaad heel toeristisch! Chapada dos Veiadores , te noorden van Brasilia is veel minder druk bezocht.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.