Reisnieuws

3: Aspen in de Verenigde Staten

Gepubliceerd: 14 dec 2010
0

Het skidorp Aspen is hoog in de Rocky Mountains te vinden en beschikt tevens over een eigen vliegveld: Aspen Airport. Aspen is wereldberoemd door de vele sterren die hier hun wintersportvakantie doorbrengen. Maar dat betekent niet automatisch dat het alleen maar goud is dat er blinkt.
Onder de fanatiekelingen staat Aspen bekend om het enorme aanbod van double diamond afdalingen. In de Verenigde Staten wordt de moeilijkheidsgraad van een piste niet alleen met kleur aangegeven. De zwarte pistes worden ook nog onderverdeeld in diamond of crystal (zwaar) en double diamond of double crystal (zeer zwaar). Maar ook beginners en kinderen kunnen hier van een sportieve vakantie genieten. Er zijn genoeg faciliteiten en scholen te vinden om het voor iedereen aangenaam te maken.

Heb je een dagje geen zin om op de latten te staan? Dan zijn er nog vele andere mogelijkheden om jezelf te vermaken. Je kunt echte sledetochten maken, schaatsen, van hut naar hut skiën en een heuse sneeuwschoenwandeling maken. Ook voor het avondvermaak is gezorgd, er zijn goede restaurants en veel nachtclubs in Aspen. Hoewel het echte après-skiën wel ontbreekt, kun je je hier prima vermaken en wie weet loop je Madonna nog wel tegen het lijf!
Foto door: Wanderingtheworld.flickr.com
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.