Reisnieuws

Bijzondere gebouwen 3: Lotus Tempel

Gepubliceerd: 26 jun 2012
2

Bahá'í House of Worship, ook bekend als Lotus Tempel, heeft allerlei architecturele prijzen gewonnen sinds de opening in 1986.
De tempel heeft een gigantisch aantal bezoekers per jaar. Dacht je dat de Taj Mahal een populair toeristenbouwwerk is? De Lotustempel wordt nog vaker bezocht. Verschillende hoge piefen, van ambassadeurs tot presidenten en firstladies, staan in het gastenboek.
Je hoeft geen specifieke godsdienst te hebben om in de tempel te komen bidden. Iedereen mag naar binnen, zoals ook benadrukt wordt in de heilige geschriften van de Bahá'í religie. Je mag ook psalmen en andere heilige liederen zingen, zolang je hier maar geen instrumenten bij gebruikt. Dat is niet toegestaan in de tempel.Foto door: Fotogravin.reisreporter.nldeel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

wij waren hier in februari - maar mochten alleen vanaf een afstand kijken, ivm de aanslagen die overal geweest waren....zijn ze extra voorzichtig. vond het van een afstand ook tegenvallen....maar weet niet hoe ie er van binnenuit ziet...

HenriBrands

Door: HenriBrands • Geplaatst op

Toen ik voor het gebouw stond viel de werkelijk mij erg tegen.....
Een betonnen gevaarte dat praktisch één grote ruimte herbergt.
De reputatie en de foto's worden door de werkelijkheid niet waar gemaakt!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.