Reisnieuws

Bedreigd 9: Ngorongoro Krater

Gepubliceerd: 22 nov 2010
1

De Ngorongoro krater in Tanzania is één van de meest schitterende geologische en biologische schatten van Afrika.
In de Ngorongoro krater, Tanzania, leven veel verschillende diersoorten, waaronder zebra's, olifanten, jachtluipaarden en gnoes. Opvallend is dat er geen giraffen leven, maar dit komt doordat ze de steile helling niet af kunnen lopen.

De krater trekt zeer veel toeristen, vanwege alle dieren en de prachtige omgeving. Er zijn verschillende tochten die je kunt maken, waaronder diverse safari's. De krater is een van de dichtstbevolkte wildgebieden op aarde. Dit komt onder andere doordat sommige dieren die er leven door de kraterwand niet weg kunnen en dus altijd daar blijven. De leeuwenpopulatie vertoont hierdoor zelfs inteelt.

De dieren in de krater zijn totaal niet schuw en daarom is dit gebied extra mooi als je op safari wilt. Zolang niemand hier misbruik van maakt door de dieren bijvoorbeeld te verwonden, kunnen we nog lang van deze mooie plek genieten. Wel moet er dan een stop komen op de bouw van alle lodges en kampeerplekken boven aan de rand van de krater. Deze wordt momenteel helemaal volgebouwd.
Foto door: Petrasep.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Het is een van de mooiste plekken op aarde om wild tespotten.Zou heel erg zijn als dit door ons de toerist vernield werd .Stoppen met lodges en tentenkampen bouwen dat is denk ik het beste.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.