Reisnieuws

Bedreigd 7: Stonehenge

Gepubliceerd: 22 nov 2010
2

Stonehenge in Groot-Brittannië staat bekend om zijn aparte ontwerp uit de jonge steentijd. Het is daarmee één van de meest bezochte bouwwerken in Europa.
Het fenomeen Stonehenge in Groot-Brittannië trekt jaarlijks veel bezoekers. De stenencirkels zien er natuurlijk ook heel indrukwekkend uit. De cirkels zijn niet allemaal tegelijkertijd gebouwd. De eerste cirkel is stamt ongeveer uit circa 3100 voor Christus. Waar het precies voor wordt gebruikt blijft nog een beetje mysterieus. Maar uit een Brits onderzoek is naar voren gekomen dat het waarschijnlijk een gezondheidscentrum is geweest. Dit is geconcludeerd na vondsten van skeletten met lichamelijke aandoeningen.

De stenen hebben de afgelopen jaren heel wat te verduren gehad. Niet alleen door bezoekers, maar ook door weersomstandigheden. Toch wordt de meeste schade onbedoeld door toeristen aangebracht. Want alleen al het aanraken van de stenen is funest. Dat is ook de reden dat er uiteindelijk besloten is dat je niet meer tussen de cirkels door mag lopen. Uiteraard zijn toeristen nog steeds welkom in Stonehenge, alleen moet je nu de cirkels van een afstandje bekijken. Het is misschien minder leuk dan vroeger, maar het blijft een bezoek waard.
Foto door: Pixelfun.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

rotgans

Door: rotgans • Geplaatst op

Te vergelijken is; Callanish op eiland Lewis in Schotland.
Je mag daar nog vrij rondlopen,niets verboden,zelfs gratis te bezoeken,erg mooi en groot.

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Het is erg jammer, maar geheel terecht. Zelfs onbedoeld beschadig je de geweldige bouwwerken.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.