Reisnieuws

Bedreigd 6: Angkor Wat

Gepubliceerd: 22 nov 2010
1

Angkor Wat is een hindoeïstische tempel in Cambodja en wordt als één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld beschouwd.
De Angkor Wat tempel heeft een klassieke Khmer-architectuur. Rond de tempel lag de stad Angkor Wat. Het imposante bouwwerk is gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens de regeerperiode van Suryavarman II. Het is tevens de grootste etagepiramide op het vasteland van Zuidoost-Azië.

Deze hindoeïstische tempel is één van de belangrijkste toeristische attracties van Cambodja. Er komen jaarlijks veel bezoekers de indrukwekkende tempel bezoeken. Hierdoor ontstaat er veel slijtage aan het bouwwerkl. Gelukkig brengt het toerisme veel geld in het laatje, waarmee de restauratie betaald kan worden.

Zelf kun je ook iets doen, zodat andere mensen de tempels ook nog kunnen bekijken. Betreed het heiligdom met respect. Als je ziet dat iemand zijn spuitbus mee neemt, spreek diegene hier dan op aan. Zo kunnen we er met zijn allen nog jaren van genieten.
Foto door: Christiaandegroot.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Het toerisme levert juist heel weinig op voor de tempels! Ik betaalde graag $45,- voor 3 dagen voor het gebied, net zoals ik dat het jaar daarvoor ook deed. Alleen toen ik van lokale mensen begreep dat het merendeel van dat geld naar het bedrijfsleven gaat i.p.v. Angkor zelf, schrok ik er van. Ik begreep van hen dat 10% naar de tempels gaat voor onderhoud en bescherming en dat maakt me verdrietig. Ik weet natuurlijk niet of dit percentage ook correct is, maar ik geloof nooit dat het merendeel van het bedrag ten gunste is van deze prachtige tempels!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.