Reisnieuws

Bedreigd 4: Teotihuacan

Gepubliceerd: 22 nov 2010
1

Teotihuacan is één van de grote mysteries van Mexico. Er zijn helaas weinig overblijfselen, behalve de archeologische ruïnes.
Teotihuacan was een stad in het dal van Mexico van ongeveer 150 voor Christus tot 700 na Christus. Ooit heeft het als grootste inwoneraantal zo'n tweehonderd duizend inwoners gekend. Toch blijft het een groot raadsel wie er nu daadwerkelijk gewoond heeft en waarom deze megabouwwerken ooit zijn gebouwd.

Tegenwoordig zijn deze ruïnes een grote toeristentrekpleister in Mexico. Zelfs Wal-Mart heeft er een winkel geopend. Dit is de eerste, maar vast niet de laatste winkelketen. Door al deze veranderingen zal het gebied in Teotihuacanbedreigd worden. Als de bezoekers goed geïnformeerd worden, zal de grootste schade beperkt blijven. En natuurlijk moet iedereen goed nadenken over wat wel en niet kan. Laat geen afval achter en nog belangrijker: spuit geen graffiti op de muren.
Foto door: Damfschoenmakers.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Belachelijk dat mensen het zich in hun hoofd halen om zo met ons erfgoed om te gaan!! Ook in de tempels van Angkor zag ik dat soort sporen. Mensen die in bomen hun namen kerven en dergelijke. Absurd! En die Wal-Mart daar mag van mij gesloopt worden.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.