Reisnieuws

Bedreigd 3: De Galapagos eilanden

Gepubliceerd: 22 nov 2010
2

De Galapagos eilanden behoren toe aan Ecuador. Nadat Charles Darwin er in 1835 voet aan land zette, zijn er nu duizenden toeristen die in zijn voetsporen treden.
Darwin verbleef vijf weken op de eilanden en bestudeerde de enorme biodiversiteit die de eilanden rijk zijn. Mede door zijn bevindingen ontwikkelde hij zijn evolutietheorie. De Darwinvinken zijn een bekend voorbeeld van het ontstaan van vele variaties in diersoorten door erfelijke aanpassingen.

Sinds 1959 zijn de Galapagos eilanden benoemd tot nationaal park en ook de oceaan eromheen is uitgeroepen tot zeereservaat. Sinds het jaar 1978 staan de eilanden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO List of World Heritage in Danger.

Door hun bijzondere geschiedenis en unieke biodiversiteit, trekken de Galapagos eilanden nu jaarlijks veel bezoekers. Hierdoor wordt de prachtige natuur bedreigd. Als je een bezoek brengt aan deze eilandengroep, zorg er dan voor dat je geen vuil achterlaat. Dan kunnen de komende jaren nog meer mensen van deze eilanden genieten.
Foto door: Hayhaenen.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Ja, je zou er ook eigenlijk gewoon niet meer moeten komen maar helaas zoals hier te lezen valt, zijn mensen er zelf geweest om te constateren dat er dingen niet goed gaan. Dezelfde mensen met de beste bedoelingen waarvan anderen dan ook weer zien dat er iemand ergens iets beschadigd heeft. Kom, laten we met zijn allen gaan kijken hoe slecht het eraan toe is dan kom je vanzelf op een self fulfiling prophecy.

jolandabijl

Door: jolandabijl • Geplaatst op

Ja, dat kan ik be-amen.
Ik ben er geweest en zag dat er gewoon doodgetrapte Jan van gent kuikens lagen, en dat was er niet slechts eentje.
Lompe toeristen trappen gewoon op zo'n vogeltje.
Kan je je het eigenlijk niet voorstellen, maar dat soort dingen gebeuren er.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.