Reisnieuws

Lelijke dieren 7: Hairy Frogfish

Gepubliceerd: 18 okt 2010
1

De meeste vissen zijn glad, maar de Hairy Frogfish heeft – je kunt het al raden – lange uitsteeksels over zijn hele lichaam die doen denken aan haar.
Veel soorten vissen wachten tot een prooi zo dichtbij komt dat ze alleen nog maar hoeven te happen en slikken, maar deze vis heeft een andere strategie. Hij probeert zijn eten te lokken door te doen of hij een wormpje of garnaaltje is. De prooi gaat op het 'beestje' af, maar wordt dan verslonden door de Hairy Frogfish.
De 'Kikkervis' is in bijna alle zeeën te vinden, maar per gebied is vaak wel een aparte soort te vinden.
Foto door: Silkebaron.flickr.com
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mimic2

Door: Mimic2 • Geplaatst op

Deze hairy frogfish heeft zijn of haar hengeltje waaraan de (hier twee witte) 'wormpjes' hangen op dit moment ingeklapt over haar voorhoofd. Als ze wel aan het 'vissen' is komt het hengeltje naar voren, schuin voor haar bek, en dan kan ze die hengel ook nog heen en weer bewegen waardoor het net lijkt alsof de wormpjes leven. Zie verder bij Silkebaron en diens mooi doortekende foto.
Zwemmen doen deze vissen amper; ze lopen door hun vinnen als poten te gebruiken, op you tube (http://video.google.com/videoplay?docid=4470081342318077723#) staat een filmpje, vanaf de helft is dat interessant omdat je een vrouwtjesfrogvis gevolgd ziet worden door een (veel kleiner) mannetje, die uit moet kijken dat hij niet vóór haar komt en wordt opgegeten!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.