Reisnieuws

Wereldvreemde lekkernij 10: Zeehondtaart

Gepubliceerd: 28 sep 2010
3

In het Canadese Newfoundland hebben ze naast het doodknuppelen van zeehondjes om hun bont nog een ander doel voor de beestjes; namelijk een heuse zeehondenflippertaart. Dit is het recept:




Men neemt:


4 zeehondenflippers
½ kom met in blokjes gesneden varkensvet
1 tl bloem
2 gesnipperde uien
1 tl soda
1 tl zout
1 tl worcestersaus
Bladerdeeg
Koud Water

Laat de flippers weken in het water met wat soda erbij en haal vervolgens het overtollige vet weg. Strijk de flippers door het bloem en bak ze knapperig bruin in het varkensvet. Voeg de uien toe. Daarnaast maak je een jus van meel, een kopje water en de worcestersaus. Giet het jusmengsel over de flippers. Doe het geheel in een ovenvaste schaal, dek af en laat het twee tot drie uur doorgaren in de oven op 175 C. Haal het taartje uit de oven en dek het deze keer af met bladerdeeg om het geheel in een halfuurtje krokant en knisperig af te bakken op 205 C.
Enjoy!




Foto door: Hbplaatjes.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Ach, ook hier geld; wat je jaagt eet je op maar wel volledig. Geen problemen mee maar ook weer, alleen de locals en niet de toeristen.

globetrottertje Suus

Door: globetrottertje Suus • Geplaatst op

Beetje 'shock doc' (vooral dat recept...)

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Met zo'n leuke foto erbij wil natuurlijk niemand aan dit recept beginnen. Misplaatste combinatie....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.