Reisnieuws

Wereldvreemde lekkernij 9: Hond

Gepubliceerd: 28 sep 2010
3

In het Zuidoosten van Azië wordt het veel gegeten. Hondenvlees! De trouwe viervoeters worden speciaal gefokt voor lokale gerechten.
Bereidingswijze? Gestoofd, geroosterd of gefrituurd. Sambal bij? Nee. Vaak zit er een sterk paars dipsausje bij dat naar garnalen smaakt. Door ons westerlingen wordt het sausje vaak als walgelijker beschouwd dan het hondenvlees zelf. Azië is overigens niet het enige continent waar hond geconsumeerd wordt. In Groenland, Siberië en het noorden van Canada moeten sledehonden, als de voedselvoorraad op is en de hongersdood nabij is, er ook aan geloven. En ook in Zwitserland schijnt er hondenvlees gegeten te worden, hoewel dit feit verborgen wordt. Het is daar namelijk illegaal om in hondenvlees te handelen.
Hoofdbeeld door: Biancaramon.reisreporter.nl


Foto door: Worldprobiker.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Het verhaal over de langzame dood is in ieder geval voor Indonesië klinklare onzin. Heb daar persoonlijk gezien hoe ze geslacht worden en ze vervolgens ook gegeten. 's Lands wijs 's lands eer. Niks mis mee en best smakelijk. Het slachten gaat echt niet anders als met andere dieren. Klap op de kop en/of de halsslagader doorsnijden. Voor mensen die het vlees alleen uit de supermarkt kennen misschien iets nieuws maar hoe denk je dat dit vlees uiteindelijk van de beesten af komt in de bakjes?

martn

Door: martn • Geplaatst op

Ik heb gehoord dat de hond een langzame dood moet sterven om smakelijker vlees te krijgen. Dit hoorde ik echter ná het maaltje verorbert te hebben (smaakte prima, beetje vet) dus niet voor herhaling vatbaar.

2live2travel

Door: 2live2travel • Geplaatst op

Op Bali wordt er door sommige mensen ook nog hond gegeten. Hier heet het dan Saté Kong. Geen idee wat de gevolgen zijn als je met hondsdolheid besmet vlees eet?!?!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.