Reisnieuws

Wereldvreemde lekkernij 8: Rotte haai

Gepubliceerd: 28 sep 2010
4

Ja, ja! We weten allang dat haai in Azië een immens populair ingrediënt is. Toch weten ze in IJsland net een stapje verder te gaan.




Het vlees van de Groenlandse haai wordt weken, zo niet maandenlang begraven in een laagje yoghurt. Als het vlees in verre staat van ontbinding is, wordt de haai weer opgegraven om vervolgens nog een paar maanden in de wind te drogen. De naam voor dit smakelijke gerecht? Hákarl. Je kan het als een soort saté opgediend krijgen, ogen dicht en adem in (het ruikt namelijk naar ammoniak) en happen maar! Daarna volgt een flinke slok brennivín, een traditioneel gebrouwen soort jenever. Het eten van Hákarl wordt geassocieerd met moed, kracht en durf. En terecht!




Foto door: Jumper.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Jurre

Door: Jurre • Geplaatst op

@Suus: je hebt gelijk hoor!

pkbergen

Door: pkbergen • Geplaatst op

Uh, ik bedoel natuurlijk meurlucht

pkbergen

Door: pkbergen • Geplaatst op

In Ijsland is dit ook een traditionele lekkernij en eten ze het met een soort botersausje en inderdaad Brennevin.
vooral die leurlucht van ammoniak staat me bij.
Gelijk genezen van je verkoudheid ....................... en van de bedorven haai! JEK

globetrottertje Suus

Door: globetrottertje Suus • Geplaatst op

Even een opmerking over de foto bij 'wereldvreemde lekkernij 8': ik weet dat jullie graag beeldmateriaal willen plaatsen, maar dit is geen Groenlandse haai die op de foto staat. Volgens mij is dit een guitar shark (gitaarhaai, of familie van deze haaiensoort).

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.