Reisnieuws

Reisreporter van het Jaar 2010: de Jury

Gepubliceerd: 30 jul 2010
1

De competitie Reisreporter van het Jaar 2010 is in volle gang. Op 10 december 2010, 12.00 uur sluit de wedstrijd. Een spannend moment, want dan wordt bekend welke Reisreporters in de Top-100 staan en dus kans maken op die felbegeerde titel én de reportagereis naar Ladakh, India!

De jury zal de moeilijke taak wachten om uit de Top-100 Reisreporters een uiteindelijke winnaar en de winnaars van de 1e en 2e prijs te kiezen. Daarbij zal gelet worden op:

~ Kwaliteit
~ Activiteit
~ Sportiviteit
~ Variëteit in foto's (denk aan landschap, portret, wildlife, stadsbeelden).

De jury van 2010 bestaat uit:


Louise ten Have, fotograaf en hoofdredacteur van Columbus Magazine

Na jarenlang als fotograaf voor verschillende tijdschriften gewerkt te hebben, besloot Louise in 2005 de grote sprong te wagen en samen met Matthijs Columbus Magazine op te richten. Voor iedere editie reist ze de wereld over naar de meest ongerepte plekjes en fotografeert ze de hoofdreportage voor het magazine. Als hoofdredacteur bewaakt ze daarnaast de uitstraling en kwaliteit van het tijdschrift en heeft ze als geen ander een gevoel voor woord en beeld. Als belichaming van Columbus zal ze erop letten of de Reisreporter voldoet aan alle bovenstaande punten en het gevoel van Columbus onderschrijft.


Lauren Verster, televisiepresentatrice en reporter

Het televisievak is Lauren Verster op het lijf geschreven. Al tijdens de middelbare school werkte ze voor de regionale televisie-omroep en ze heeft de afgelopen 10 jaar zowel voor als achter de schermen gewerkt. Inmiddels is ze, samen met Johnny de Mol, het gezicht van Veronica. Wanneer ze niet bezig is met het presenteren van programma's als Fobiac en het nieuwe Undercover Boss, reist ze de wereld rond voor haar programma 'Lauren Verslaat', waar ze zich samen met internationale fotografen in soms gevaarlijke situaties begeeft om met spraakmakende reportages thuis te komen. Hierdoor staat ze vaak in contact met locals, krijgt ze unieke kijkjes in andere culturen en ziet ze dagelijks hoe fotografen te werk gaan om een topfoto te schieten. Punten waar zij als jurylid dus ook kritisch naar zal kijken. Lees meer over Lauren Verster


Ton van der Lee, journalist, reisschrijver en filmmaker

Nadat Ton jarenlang een eigen filmbedrijf had in Nederland, besloot hij dertien jaar geleden te verhuizen naar Afrika. Het continent had tijdens de verschillende documentaires die hij had gemaakt in conflictgebieden zijn hart gestolen. Je kunt Ton gerust een professioneel reiziger noemen: jarenlang zwierf hij door de woestijn van Namibie, bouwde hij een kasteel in Mali en maakte hij een pelgrimstocht naar het mystieke Songhaivolk. Ton heeft naast meerdere documentaires ook acht boeken gepubliceerd. Ook fotografeert hij zelf. Als all-round reiziger met jarenlange ervaring als schrijver, fotograaf en filmmaker zal hij een zeer deskundig oordeel kunnen vellen over de kwaliteit van de foto's, tips en reisverhalen van de Reisreporters. Bekijk de website van Ton der van Lee


Tom van der Leij, schrijver en fotograaf

Tom maakt niet alleen deel uit van de Columbus teams, maar werkt daarnaast voor een groot aantal andere media, waaronder ANP, Elsevier en het Parool. In 2008 werd hij door de Caribische Toerisme Organisatie (CTO) voor zijn fotowerk beloond met de European Photographer of the Year Award. Hij kreeg deze prijs voor de tweedelige, kleurrijke fotoreportage over het Caribisch gebied in Columbus edities 6 en 7. Als Columbus-fotograaf met jarenlange ervaring heeft Tom een uitstekend oog voor wat een beeld uniek maakt en hoe een fotograaf zich weet te onderscheiden van de massa. Door zijn journalistieke achtergrond kan hij ook een goed oordeel vellen over tekstuele kwaliteiten. Bekijk de website van Tom van der Leij

Houd de website in de gaten!

Nadat de wedstrijd is gesloten, zal de jury in beraad gaan om te bepalen wie een jaar lang de titel Reisreporter van het Jaar 2010 mag dragen en daarmee op reportage mag naar Ladakh, India. De winnaar zal tijdens een speciaal evenement begin januari 2011 bekendgemaakt worden.
Houd Reisreporter.nl en de nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie!

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

wat super dat Ton in de jury zit! Iemand die ik persoonlijk erg bewonder, zijn boeken heb ik al meerdere keren verslonden. Iedereen heel veel succes gewenst. Bestel voor mij maar vast een kaartje voor de prijsuitreiking! Niet vanwege de reis naar Ladakh maar ik zou Ton graag eens de hand schudden en hem vragen naar het geheim van de appeltaart in Solitaire, want zoals bekend zijn een aantal RR's hier gek op appeltaart!.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.