Reisnieuws

5. Lord of the Rings

Gepubliceerd: 22 jul 2010
1

De trilogie The Lord of the Rings is opgenomen in een prachtig landschap op het Nieuw-Zeelandse eiland Granted, dat nu nog steeds profiteert van de drie films.

Alle drie The Lord of the Rings films zijn opgenomen op Granted, Nieuw Zeeland. Het landschap is fantastisch en je kunt er verblijven in schattige houten huisjes. De bewoners van Granted weten wel hoe ze toeristen moeten trekken. Zo zijn er tour operators ontstaan als Lord of the Rings Tours en Trilogy Trail. Hier kun je speciale tours boeken in het teken van de films. Zelfs de overheid van Nieuw Zeeland ziet een goudmijn in dit soort toeristische ondernemingen. Zij biedt zelf een tour aan waarbij je een kijkje neemt bij de juwelier waar 'de ring' is gemaakt of je kunt per helikopter filmlocaties Mount Olympus en Mount Owen bekijken.
Foto: Robertnyman.flickr.com
Foto hoofdbeeld: Zach.hodgson.flickr.com

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Aangezien het hele land is gebruikt als set voor deze geweldige film, kan je met gemak ook zelf op pad gaan. Je ziet nergens meer sporen van de film, dus een boekje als gids kopen kan handig zijn. In de buurt van Arrowtown is overigens niet alleen een gedeelte van LOTR gefilmd, mar ook X-men's Wolverine! Het is mij in ieder geval gelukt om genoeg te zien, zonder geld uit te geven aan georganiseerde toers. En in Wellington is het een tip om de Weta-Cave te bezoeken, als je een LOTR fan bent!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.