Reisnieuws

9: Boomhut Tanzania

Gepubliceerd: 05 jul 2010
0

Back to basics in een boomhut in Tanzania. Hier kun je op een ecologisch verantwooorde manier overnachten en genieten van het uitzicht over de tropische tuinen. De boomhut ligt op een klein eilandje in de Indische Oceaan waar weinig toerisme is.

Boomhut Chole Mjini in Tanzania is een ecologische boomhut op het kleine eilandje Chole. Het eilandje ligt vlakbij het eiland Mafia en wel bijna honderd kilometer van het vaste land vandaan. De boomhut is een hotel met zes hutten. Iedere hut heeft vier slaapplekken en kijkt uit over de prachtige Indische Oceaan.

Terug in de tijd

In de Chole Mjini ga je echt een beetje terug in de tijd. De kamers zijn simpel ingericht en hebben zelfs geen licht, maar romantische olielampen. Verder zijn er geen koelkasten, dus het eten wordt iedere dag vers bereid. Wel heeft iedere hut zijn eigen badkamer op de begane grond.

Speciaal

Je kunt overnachten in deze ecologische boomhutten vanaf $175 (€140) per nacht. Hiervan gaat €8 naar de lokale bevolking of naar speciale projecten in de omgeving.
Meer weten over Tanzania? Kijk dan in Columbus editie 21
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.