Reisnieuws

6: Molossia (Nevada, Verenigde Staten)

Gepubliceerd: 22 jun 2010
0

Molossia is één van de kleinste niet-erkende naties ter wereld. Een goed gevoel voor humor karakteriseert de meeste inwoners, die er een comfortabele westerse levensstijl op na houden.

Molossia is opgericht in 1977 in Nevada door Koning James I (James Spielman) en (President Baugh) Kevin Baugh, die droomde als tienerjongens van een land waarin er vrij kan worden geleefd. Voor de grap richtten zij als jeugd-project hun eigen miconatie op, maar hun 'hobby' is sindsdien een beetje uit de hand gelopen. Eind jaren '90 groeide Molossia uit tot een territoriale eenheid. De koning was de hobby al snel zat en gaf er na een paar jaar de brui aan. De minister-president nam het stokje van hem over en ontwikkelde de natie verder.

Vrijheid
Momenteel heeft Molossia twaalf inwoners, die allemaal familie zijn van President Baugh. Het land is volledig ingesloten door de Verenigde Staten. De inwoners van Molossia vinden het idee om vrij te zijn van Amerikaanse overheid erg prettig. Desondanks moeten ze nog altijd belasting betalen. De belangrijkste leefregel onder de inwoners in de vrijheid van meningsuiting.


Minister president Kevin Baugh laat je vol trots zijn Molossia zien:


Kijk voor meer informatie op Molossia.org.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.