Reisnieuws

Criminele piloot

Gepubliceerd: 07 jun 2010
1

Ook in onderstaand verhaal wordt nogmaals bewezen dat sommige piloten geen schatjes zijn. Deze piloot houdt van zijn vak en geniet tot op de laatste dag met volle teugen van zijn mooie beroep.
De Argentijnse piloot Juan Alberto Poch vloog Europese vluchten vanuit Nederland. Tijdens zijn állerlaatste vlucht voor hij met pensioen ging, werd hij echter opgepakt op het Spaanse vliegveld Valencia. In het archief was hij teruggevonden als luitenant en piloot bij de marine-opleiding ESMA, het grootste martelcentrum van de militaire junta in Argentinië.

Drop-out

Deze man zou tegenstanders van het Argentijnse regime boven zee uit vliegtuigen hebben gedropt. Juan Alberto Poch werd overhandigd aan Argentinië, waar hij berecht zal worden voor deze massamoorden. Of en wanneer hij deze vluchten heeft uitgevoerd is nog onbekend.

Wantrouwen

Het onderzoek naar Juan ging van start nadat collega's aangifte hadden gedaan. Volgens hen zou hij vaak opscheppen over zijn verleden. Hij vertelde hun dat hij piloot was geweest bij de 'Vuelos de la muerte', oftewel de vluchten des doods. Dat was voor de anderen reden genoeg om een aanklacht tegen hem in te dienen.


Foto van Guardian.co.uk


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

KJongenburger

Door: KJongenburger • Geplaatst op

Deze rechtszaak moet nog gevoerd worden en deze meneer is voorlopig nog verdachte. Kijk uit voor laster zeker nu je hem hier met naam en toenaam noemt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.