Reisnieuws

Illegale piloot

Gepubliceerd: 07 jun 2010
1

Wekelijks worden personen opgepakt die rijden zonder rijbewijs. Maar een piloot die een Boeing bestuurt zonder vliegbrevet?
Ja, zoals je je wellicht nog herinnert, werd in maart dit jaar op Schiphol een 41-jarige Zweedse piloot aangehouden die op het punt stond 101 passagiers naar Ankara te vliegen met Corendon Airlines.

Brevet-loos

De man vloog al 13 jaar zonder vliegbrevet en verklaarde meer dan 10.000 vlieguren te hebben gemaakt voordat zijn oplichterij aan het licht kwam. Hij vloog voor maatschappijen in België, Groot-Brittannië en Italië. Hoe dit kon? Het originele brevet was al jaren verlopen en dat had hij vakkundig nagemaakt.


Opluchting

De laatste twee jaar vloog de piloot - die eigenlijk geen piloot mag heten- voor het Nederlandse Corendon Airlines. Opgelucht, nu zijn geheim aan het licht was gekomen, ontdeed de piloot zich direct van zijn strepen


Een andere piloot mocht wel vliegen, maar had helaas niet de bevoegdheid om de belangrijkste handeling van de hele vlucht uit te voeren: Hij was namelijk niet bevoegd om te landen.Foto door: Splint.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

KJongenburger

Door: KJongenburger • Geplaatst op

Mijn schoonvader heeft meer dan dertig jaar zonder rijbewijs gereden; en rijden dat hij kon. Deze meneer kon blijkbaar zo goed vliegen dat de collega's waar hij de cockpit mee deelde het niet door hadden. Of kunnen ze het daar allemaal niet zo heel goed ...?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.