Reisnieuws

Slechtziende piloot

Gepubliceerd: 07 jun 2010
0

Een foutje op zijn tijd maakt iedereen wel eens, maar deze piloten gingen wel echt de mist in. Oktober 2009 was voor Delta Airlines een maand om nog lang bij stil te staan.

Allereerst mist een vliegtuig de landingsbaan. En vervolgens landt een andere vlucht van Delta Airlines in plaats van op de baan die daarvoor bestemd is op de taxibaan van het vliegveld van Atlanta Hartsfield.

Geluk bij een ongeluk

Dit laatste vliegtuig was afkomstig uit Rio de Janeiro en onderweg naar Atlanta. Waar en waarom het mis ging is niet duidelijk. Dat de 200 passagiers veel geluk hebben gehad is een feit, want het was rustig op het vliegveld en op de landingsbanen. Op deze plekken hadden beide vliegtuigen namelijk gemakkelijk een ander vliegtuig of zelfs een ander voertuig tegen kunnen komen. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd.

Beide piloten zijn ontheven uit hun functie tot nader onderzoek uitwijst wat er precies mis ging. Één van de piloten verklaarde zich niet lekker te hebben gevoeld, al is dat niet echt een goede reden om op een totaal andere plek te landen.

Deze piloten lijken dan misschien slechtziend, maar zij konden tenminste zien. Dat is niet het geval bij deze piloot.

Foto door: Eghosa.reisreporter.nldeel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.