Reisnieuws

Dronken piloot

Gepubliceerd: 07 jun 2010
0

Piloten die niet dronken zijn, lijken eerder uitzondering dan regel en dat terwijl het vrij logisch is dat vliegen met alcohol op niet erg verantwoord is.
Half mei 2009 kwam de carrière van een gerespecteerde piloot helaas tot een einde toen de politie een verschrikkelijke alcoholwalm rook rondom de heer Crites. Net op tijd - 15 minuten voor vertrek - waarschuwde het personeel van American Airlines de politie omdat ze bij hun dienstdoende piloot een sterke alcohollucht hadden geroken. Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken naar Chicago.


Sterk spul

Met maar liefst vier keer het wettelijk toegestane promillage aan alcohol in zijn bloed werd deze dronkenman gearresteerd. Hij kreeg een boete van ruim € 2000. De piloot zelf verklaarde dat de drank in Europa ongetwijfeld sterker moet zijn geweest dan in dan hij gewend was.

De wet

Als piloot geldt een alcoholpromillage van 0,2 – ofwel één glas bier. Daarboven mag je niet vliegen en krijg je een boete. Bij 0,6 promille raakt een piloot zijn brevet kwijt. Ter vergelijking, een automobilist mag tot met een promillage tot 0,5 nog achter het stuur zitten.

Geen uitzondering

Ook in India kunnen ze er aardig wat van. Jaarlijks nemen gemiddelf vijftig piloten daarvlak voordat zij de lucht in gaan nog enkele slokken.

Foto door: JoopZand.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.