Reisnieuws

Slaperige piloot

Gepubliceerd: 07 jun 2010
0

Er komt vaak al geen eind aan een vlucht, maar het kan nog veel langer duren dan de bedoeling was. Dacht je bijna op plaats van bestemming te zijn, besluiten de piloten er nog een rondje achteraan te doen...
Twee piloten van Northwest Airlines vergaten in 2009 zowaar dat ze al bij Minneapolis, plaats van bestemming waren en negeerden zelfs al het radiocontact dat de luchthaven met het vliegtuig probeerde te maken.

Heftig

Vlak voor de landing kregen de twee gezagvoerders een discussie over het luchtvaartbeleid. Deze discussie ging er waarschijnlijk zo heftig aan toe dat ze zelfs de waarschuwingen van de luchtverkeersleiding niet hoorden.

Contact

Op het moment dat ze het vliegtuig wilden begeleiden tijdens de landing verloor luchtverkeersleiding van Minneapolis-St.Paul het contact.
Pas meer dan een uur en 240 kilometer later verder viel het kwartje voor de piloten. Zonder overleg te plegen met de centrale maakten ze direct rechtsomkeert.
Het toestel landde uiteindelijk met ruim twee uur vertraging alsnog op de juiste plek.


Ernst

Denkende aan een kaping ging de politie direct aan boord. En zelfs het leger stond standby om het zekere voor het onzekere te nemen. De 144 passagiers konden het toestel gelukkig allemaal veilig verlaten. De gevolgen van deze domme actie is echter wel - helaas voor de mannen - dat beide piloten hun vliegbrevet kwijt zijn.

Niet de eerste keer

Overigens was dat niet de eerste keer dat piloten niet echt bij de les waren. In 2008 mistte een vliegtuig van Air India de luchthaven van Bombay omdat de gezagvoerders een dutje aan het doen waren.

Foto door: Fred2541.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.