Reisnieuws

Treinreis: Van Derry (Noord-Ierland) naar Kerry (Ierland)

Gepubliceerd: 27 mei 2010
0

Wereldreiziger Michael Palin is waarschijnlijk de bekendste naam in het rijtje; na het succesvolle Monty Python reisde hij voor zijn tv-programma's de hele wereld rond. Qua treinreis hield hij hij bescheiden: Noord-Ierland en Ierland, dwars over het eiland.

<< (5) Vorige Volgende (3) >>


Michael Palin schrijft: 'We rijden de dicht bij elkaar staande heuvels van South Armagh in. Dit is het land uit de verhaaltjes, met zacht glooiende hellingen, doorstikt met muurtjes van opgestapelde stenen en overal bloeiende meidoorn en hagendoorn, wuivend in de wind. Het is ook bandietenland en daarvan zijn de littekens zichtbaar. Er zijn huizen en tuinen met schommels en er zijn uitgebrande huizen en muren beschilderd met kreten.'

'Mijn laatste beeld van Noord-Ierland is een kerk op een heuvel met een bruid en bruidegom en een lange witte bruidswagen die staat te wachten, terwijl op de tegenover gelegen heuvel een legerpatrouille met nerveus draaiende hoofden langs een bord marcheert waarop geadverteerd wordt voor de maaltijden in 'The Newry Golf Inn'.


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.