Reisnieuws

6: Gevaarlijkste dieren - De krokodil

Gepubliceerd: 17 mei 2010
1

Krokodillen: zeer gevreesde prehistorische dieren die in staat zijn om een ravage aan te richten. Estuariene en Nijlkrokodillen zijn de gevaarlijkste soorten. De omvang van krokodillen ligt tussen de 1.14 en 8.25 meter.

<< (7) vorige volgende (5) >>


Slachtoffers: gemiddeld 600-800 doden per jaar
Leefomgeving: Afrika en Australië
Werkwijze: met angstaanjagende snelheid kunnen ze het water uit komen, waarna ze je vastgrijpen om niet meer los te laten. De Nijlkrokodil en zeekrokodil (oftewel zoutwaterkrokodil) zijn de gevaarlijkste. Ze desoriënteren het slachtoffer door je eindeloos in de rondte te draaien en vervolgens te verdrinken in dieper water.
Overlevingstechnieken: zwem niet in gebieden waar krokodillen voorkomen. Blijf bij wandelingen een paar meter van de waterkant. Word je toch gegrepen: schreeuw, roep, klauw en bidt op een goede afloop.

Foto door: Louisepeters.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mimic2

Door: Mimic2 • Geplaatst op

Wat jammer dat Columbus zo ongenuanceerd is. De krokodil...er bestaan nogal wat soorten en die worden nu over één kam geschoren. Er zijn soorten waarbij je in de buurt kunt zwemmen zonder dat ze interesse in je hebben, zowel in Australië als in Midden-Amerika, ze zijn dan ook een stuk kleiner dan de jongen hierboven op de foto. Zo is het ook met haaien, er zijn meer onschuldige soorten (zelfs 'vegetarische') dan gevaarlijke, maar ja, Columbus houdt wel van een ongenuanceerd beeld om lezers trekken. De genuanceerde en enigzins complexere waarheid ontdekken reizigers, daarvan zouden er meer bij dit blad moeten gaan werken.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.