Reisnieuws

5: Gevaarlijkste dieren - De katachtigen

Gepubliceerd: 17 mei 2010
0

De katachtigen, oftewel tijgers, leeuwen, luipaarden en panters boezemen velen veel angst in. Ze hebben messcherpe tanden en gespierd lijf en uitstekende zintuigen.

<< (6) Vorige Volgende (4) >>


Slachtoffers: gemiddeld 800 doden per jaar
Leefomgeving: voornamelijk Afrika, Noord-Amerika en India.
Werkwijze: van de katachtige is de tijger de gevaarlijkst. Door hun goede aanvaltechniek en camouflage vallen de beesten nauwelijks op. Tijgers vallen van achteren aan, leeuwen achtervolgen hun prooi. Het jachtluipaard is het snelste dier te wereld en kan klimmen als de beste. Katachtigen zijn echte carnivoren die jagen op grote prooien zoals antilopen, zebra's en giraffes. Ze vallen zelden mensen aan, maar als ze het doen is dat omdat ze oud en moe zijn. Mensem worden als weerloos en makkelijk slachtoffer.
Overlevingstechnieken: kom je in contact met een van deze dieren, zorg er dan voor dat je ze blijft aankijken. Om jezelf groter te doen lijken kan je je jas openen - een groter 'dier' vallen ze niet aan. Draai je niet om en ren vooral niet weg. Schreeuw, roep en gooi met stenen. Heeft hij je toch te pakken: sla, schop en raak hem op zijn neus.

Foto door Josiensmit.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.