Reisnieuws

In de voetsporen van Peary en Amundsen

Gepubliceerd: 11 mei 2010
0

Ook recenter wordt naar de koudste plekken ter wereld gereisd; de Noordpool (Robert Peary, 1909) en de Zuidpool (Roald Amundsen, 1911).

<< (7) Vorige Volgende (9) >>


De Amerikaanse Peary claimde als eerste de Noordpool te hebben ontdekt, maar dat wordt tegenwoordig in twijfel getrokken. Zeker is wel dat hij Groenland ontdekt heeft in 1886. Daarna is hij ruim 23 jaar obsessief bezig geweest de Noordpool te bereiken, maar het lijkt erop dat hij daar niet al te veel succes in boekte.
Ook de Noor Amundsen staat op de lijst als eerste de Noordpool te hebben ontdekt. Zeker is dat hij in Spitsbergen en Alaska is geweest. En ook de Zuidpool mag hij op zijn naam schrijven. Opvallend genoeg vatte hij het plan op naar de Zuidpool te gaan, nadat hij had gehoord dat Peary de Noordpool had bereikt en zijn oorspronkelijke doel daarmee in duigen viel. Uiteindelijk wist hij in 1911 met de expeditie de Zuidpool te bereiken. Toen heel lastig, nu een grote toeristische trekpleister.


Zelf doen? Ga met Beluga naar de Noordpool, Zuidpool of Antarctica. Zo kun je van Hercules Inlet naar de geografische Zuidpool skien, of een ijsbrekercruise of skitrekking naar de Noordpool maken.Foto Antarctica door Mirjan.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.