Reisnieuws

In de voetsporen van David Livingstone

Gepubliceerd: 11 mei 2010
1

De Schotse David Livingstone is de grootste ontdekkingsreiziger van Afrika. En dat, terwijl hij eigenlijk als zendeling naar China had gewild.

<< (6) Vorige Volgende (8) >>


De eerste Opiumoorlog gooide echter roet in het eten. Na een lezing te hebben gehoord van een andere Schotse zendeling die naar Afrika was geweest, besloot hij zijn pijlen op dat continent te richten. Hij startte in zuidelijk Kuruman en trok vandaar noordwaarts om zijn geloof te verkondigen. Na tochten door de onbekende Kalahariwoestijn - die hij bijna niet overleefde door malaria - en naar onder andere de Victoriawatervallen tussen Zambia en Zimbabwe was Livingstone echter opeens ‘zoek’. In werkelijkheid was hij op zoek naar de Nijl, maar stuitte op de Congo, die hij dus voor de verkeerde rivier aanzag. Een journalist van de New York Herald, Henry Morton Stanley werd erop uit gestuurd om de zendeling te zoeken en met succes: hij vond hem in 1871 in Tanzania, waar Henry de beroemde woorden sprak: ‘Dr.Livingstone, I presume?’


Zelf doen? Jambo heeft een rondreis door Namibië en Botswana, met een uitgebreid bezoek aan de Victoriawatervallen.
Foto Zimbabwe door Mama-afrika.reisreporter.nl


Lees meer over Namibië in Columbus editie 22.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

moma

Door: moma • Geplaatst op

Vandaag teruggekomen na een rondreis door Botswana, die we hebben afgesloten in Livingstone, Zambia. De Vic-falls zijn idd spectaculair en heel bijzonder. Vooral na een overvloedig regenseizoen. Ook een bezoek aan het Livingstone museum mag eigenlijk niet ontbreken. Hier is heel veel interessant materiaal over Dr. Livingstone en zijn ontdekkingen te zien.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.