Reisnieuws

In de voetsporen van Charles Darwin

Gepubliceerd: 11 mei 2010
0

Charles Darwin reisde voor de wetenschap naar de Galápagoseilanden, waar hij in 1835 waarnemingen deed die hem op het spoor van de evolutieleer zetten.

<< (5) Vorige Volgende (7) >>


Hij is weliswaar eigenlijk niet de oorspronkelijke ontdekker van de Ecuadoriaanse eilandengroep. De Dominicaanse bisschop De Berlanga was hem precies 300 jaar eerder al voor geweest, overigens bij toeval toen zijn schip afdwaalde.
Darwin's bezoek aan de Galapagos eilanden wordt echter wel als de belangrijkste gezien. Na zijn verblijf van ruim vijf weken ontwikkelde hij zijn evolutietheorie. De eilanden herbergen namelijk een grote groep bijzondere diersoorten die door gebrek aan bedreiging zich op unieke wijze hebben ontwikkeld.

Zelf doen? Alle dieren zijn inmiddels wel geïdentificeerd en de evolutietheorie is ook nog niet echt aan vernieuwing toe, maar je kunt de bijzondere beesten natuurlijk wel met eigen ogen gaan aanschouwen. Ander Licht heeft luxe cruises en zeilcruises in de Galápagos-archipel, uiteraard met veel aandacht voor wildlife.
Foto Galápagos door: Jelle51.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.