Reisnieuws

Beste spiegelreflexcamera - semiprofessioneel

Gepubliceerd: 10 mei 2010
4

Voor de mooiste en meest bijzondere foto's is een goede camera van groot belang. Met een semiprofessionele camera kun je dan goed uit de voeten.<< (2) vorige begin (10) >>


De Canon EOS 5D Mark II heeft een ijzersterke body, een HD-videofunctie waarmee inmiddels zelfs bekende tv-series worden gefilmd en is full-frame. En toch is dit staaltje vernuft nog enigzins betaalbaar. Het is dan ook niet voor niets de camera van Columbus hoofdredacteur Louise ten Have.

MP: 21.1
Gewicht: 850 gram
Display: 3,0 inch LCD-scherm met live view
Geheugen: CompactFlash
Adviesprijs: €1759

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

REDACTIE

Door: REDACTIE • Geplaatst op

Deze lijst van 10 beste reiscamera's is vastgesteld zonder enige invloed van adverteerders of sponsoren. Canon is ook niet de overall-winnaar, want er zijn 10 categorieën besproken: van onderwatercamera tot citytrip-camera. Misschien hebben we hier wat onduidelijkheid over gecreëerd door het de top-10 te noemen, maar dat is dus niet het geval. Niet alleen Canon heeft binnen haar discipline gewonnen, maar ook Nikon (instap-spiegelreflex), Panasonic (Micro Fourthirds), Samsung (APS-C), Fuji (superzoom), Sony (citytrip) en Casio (strandcamera). Als iemand een betere spiegelreflex-camera kent van rond de 1700 euro (internet-prijs), dan horen we dit graag. Maar de Columbus redactie vindt dit de beste spiegelreflex-camera op de markt voor een nog enigszins betaalbare prijs.
Overigens is Canon al sinds het einde van vorig jaar geen sponsor meer van de website.

KJongenburger

Door: KJongenburger • Geplaatst op

Inderdaad: ge--l van de bovenste plank. Ik hoop niet dat iemand op grond van deze selectie een camera gaat kopen.

Marjan

Door: Marjan • Geplaatst op

haha, wat een bull.....;-))

Hanegem

Door: Hanegem • Geplaatst op

Sow zeg. Uitermate verrassend. De huidige sponsor nummer 1 en de vorige sponsor met geen enkele spiegelreflexcamera in de top 10. Het zal me niet verbazen wanneer de beste online boekwinkel heel verrassend bol.com zal worden. Columbus, hou je svp bij je leest.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.