Reisnieuws

Beste citytrip-camera

Gepubliceerd: 10 mei 2010
1

De ontwikkeling in kwaliteit en gebruik is ook bij de compactcamera's goed te merken. Deze camera en de Columbus Citytrip-special maken je stedentrip compleet.

<< (7) vorige volgende (5) >>
De Canon Powershot G11 wordt door veel professionals gebruikt als extra camera. Handig als je spiegelreflexcamera te groot of te zwaar is om mee te nemen.
De gevoeligheid van de G11 is teruggebracht naar 10,1 megapixel voor minder beeldruis. Door het lage gewicht en het compacte formaat is de camera gemakkelijk mee te nemen tijdens citytrips. De camera heeft een volledige handmatige modus, waardoor je net als bij een spiegelreflex iso-waarden, diafragma en sluitertijd zelf in kunt stellen. Daarnaast maakt deze compactcamera ook RAW-opnames.
MP: 10.2
Gewicht: 401 gram
Display: 2,8-inch variangle LCD-scherm.
Geheugen: SD, SDHC, MMC, MMCplus, HC MMCplus.
Adviesprijs: €559
Bijzonderheden: Optische beeldstabilisatie.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

bakkermartine

Door: bakkermartine • Geplaatst op

ik heb mij dit toestel pas aangeschaft en ben heel tevreden. Het is inderdaad zeer handig dat dit toestel in een handtas of vestzak nog past. Zo loop je niet als een 'toerist' rond. De mogelijkheden van dit toestel zijn bijna onputtelijk voor een amateur fotograaf. De verschillende instellingeb bij de zelfontspanner zijn zeer handig. Het scherm dat kan dichtgeklapt en gedraaid worden is ook zeer handig en biedt bescherming. Dat dit toestel nog steeds een zoeker heeft is voor mij een plus-punt omdat ik bijziende ben en op het scherm zijn de beelden voor mij waas als ik niet steeds naar mijn bril grijp...met de zoeker is dit probleem opgelost. De beelden zijn heel helder op het scherm.De macrofoto's zijn ook zeer goed. Mocht de lens ontoerijkend zijn dan kan nog altijd een andere lens op dit toestel geplaatst worden...dat is toch iets zeldzaams bij intrekbare lensen.De professionele mogelijkheden om foto's in raw te nemen en handmatige instellingen zijn ook een plus. Besluit: alleen maar lof!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.