Reisnieuws

De 10 beste reisapplicaties voor de BlackBerry

Gepubliceerd: 25 mrt 2010
0

De tijd dat je een mobiele telefoon alleen maar gebruikte om mee te bellen en te sms-en, ligt ver achter ons. Tegenwoordig zijn smartphones als de BlackBerry net kleine computers, waar je naar wens allerlei programma's op kunt zetten. En laat dat nou eens handig zijn op reis!

Columbus dook in de wondere wereld van de reisapplicaties en vond een tiental programma's die je vakantie nog nét iets comfortabeler maken.

1) World Mate Itinerary

Doorgaans gaan we op vakantie om te ontspannen, maar vaak kost het uitzoekwerk hoe je van plek A naar plek B komt en hoe laat je vlucht nou ook alweer was zoveel stress dat je na de reis bijna nog een week nodig hebt om bij te komen. Echter, je kunt je het werk uit handen laten nemen, door World Mate Itinerary. Je mailt al je bevestigingen, van vluchtgegevens tot hotelreserveringen door naar trips@worldmate.com en de applicatie zet alles voor je in een handig reisschema. Zodra je reis begint, komt het programma tot leven en leidt je naar je eindbestemming. Zo krijg je weersvooruitzichten, vluchtinformatie en informatie hoe je naar je hotel of afspraak moet komen. En dat is nog maar het begin.
Download het programma in de BlackBerry App store.

2) Navita Translator

Daar zit je dan in het restaurant met een menukaart waar je geen wijs uit wordt. Hoe zorg je ervoor dat er geen hond op je bord belandt? Met je BlackBerry op zak is je dilemma simpel opgelost: de Navita Translator applicatie heeft namelijk de mogelijkheid om maar liefst 52 talen te vertalen - naar elke andere wenselijke taal uit de 52 opties. Bovendien heeft het programma ook de mogelijkheid woorden of hele zinnen te vertalen uit e-mails of sms-jes. Er is geen makkelijker manier om de taalbarrière af te breken.
Download het programma in de BlackBerry App store.

3) IAmHere

Je kent het vast al van de computer, het oh zo handige Google Maps. De applicatie is (natuurlijk) ook te verkrijgen op de BlackBerry, zodat je altijd kunt zien waar je bent, waar je heen gaat of hoe ver je ergens vandaan bent. Maar de applicatie IAmHere, die alleen werkt in samenwerking met Google Maps, is zo mogelijk nog handiger. Niet alleen kun je met het programmaatje je Googlemap locatie meteen doormailen aan familie en vrienden, maar je kunt de plekken bovendien ook opslaan in de mobiele kalender. Zo is het achteraf geen gepuzzel meer wanneer je waar was en hoe toch dat plaatsje heette waar je die schitterende foto hebt genomen.
Download het programma in de BlackBerry App store.

4) Compass

Het kan je als avontuurlijke reiziger zo maar overkomen: je bent lekker aan het wandelen door de heuvels en opeens ben je totaal de weg kwijt. 'Kwamen we nou van links, of moeten we toch rechtdoor?' Geen internetverbinding in the middle of nowhere, dus ook geen Google Maps. Wat nu? Lange leve het mobiele kompas! De applicatie gebruikt het ingebouwde gps-systeem van de BlackBerry om te bepalen waar je bent, waar het noorden is en zelfs hoe snel je in beweging bent. Geen vrees dus dat je straks hout moet gaan sprokkelen voor een provisorisch kampvuurtje...
Download het programma in de BlackBerry App store.

5) Cab4me

Wanneer je je dan eindelijk uit de bush hebt weten te worstelen, ben je misschien wel te moe om nog helemaal terug naar je hotel te lopen. Lang leve de applicatie Cab4Me. Via de ingebouwde GPS bepaal je waar je nu precies beland bent en zoek je de dichtstbijzijnde taxicentrale. De beoordelingen van andere gebruikers zorgen ervoor dat je de beste taxiservice van de stad krijgt. Deze applicatie werkt in Nederland, Groot-Brittannie, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten.
Download het programma in de BlackBerry App store.

6) Free WiFi Cafe spots

Ook al kun je met Instant E-mail Internationaal in het buitenland gratis e-mailen, kunnen de kosten voor internet nog aardig oplopen door de dataroaming. Dat probleem kun je echter ondervangen door verbinding te leggen met het internet via WiFi. De applicatie Free WiFi Café spots maakt het extra makkelijk om cafés en restaurants te lokaliseren waar je gratis gebruik kunt maken van WiFi in 115 landen wereldwijd. De applicatie is ook te gebruiken zonder internetverbinding en zonder GPS.
Download het programma in de BlackBerry App store.

7) Kayak Travel Search

Of je nu last minute een hotel moet boeken, je vlucht wilt wijzigen of de een auto wilt huren, met de applicatie Kayak heb je een personal assistant bij de hand. Het programma zorgt ervoor dat je prijzen van luchtvaartmaatschappijen, car rentals en hotels kunt vergelijken en vervolgens via de app direct kunt boeken. Wil je eerst wat extra informatie vergaren, dan kun je met een druk op de knop het betreffende bedrijf aan de lijn krijgen. Het programma toont zelfs hotels die online niet te boeken zijn, zodat je altijd de meest uitgebreide vergelijking bij de hand hebt.
Download het programma in de BlackBerry App store.

8) Viigo

Zelfs op vakantie wil je nog wel eens weten wat er in de wereld gaande is. Of misschien wil je simpelweg even het weer checken voor morgen, kijken of je vlucht nog wel gaat of of je ergens in de buurt een zwempak kunt kopen. Wat je ook zoekt, grote kans dat je het vindt met de applicatie Viigo. Dit multifunctionele programma is voorzien van een nieuwsfeed, informatie over politiek, weer, shopping, sport en film. Je kunt de applicatie zelfs gebruiken voor je social networks, als je even snel op reis met iemand wilt bijkletsen of je vrienden een berichtje wilt sturen. Een applicatie van alle markten thuis dus.
Download het programma in de BlackBerry App store.

9) Mobile concierge de luxe

Altijd al een manusje-van-alles willen hebben die alles voor je regelde? Nou, voila! Met deze mobiele concierge hoef je, net zoals in het echte leven, alleen nog maar de opdracht te geven en de applicatie doet wat er van hem gevraagd wordt. Boek een tafel in een restaurant, reserveer een ronde op de golfbaan, zelfs een privé jacht is niet te gek. Je kunt desgewenst ook je vlucht volgen, kijken hoeveel sneeuw er ligt op je wintersportbestemming of uitzoeken wat het weer is op je vakantielocatie. De applicatie is ook nog eens voorzien van 300 Citytripgidsen, zodat je in welke stad dan ook wel wat te doen hebt. Vind het beste restaurant, bar, nachtclub, winkelcentrum, hotel en zelfs actuele tentoonstellingen, shows en sportevenementen.
Download het programma in de BlackBerry App store.

10) Nimbuzz

Wil je je reiservaringen meteen onderweg kunnen delen met familie en vrienden? Dan hoef je niet urenlang vanuit de andere kant van de wereld aan de telefoon te gaan hangen. De applicatie Nimbuzz biedt je de mogelijkheid om op tal van manieren het contact te zoeken met het thuisfront - via Skype, MSN, Facebook, Yahoo, Google Talk, Hyves en ga zo maar door. Met Nimbuzz Messaging kun je bovendien gratis sms'jes verzenden. Geen reden dus om het contact te verliezen met de wereld!
Download het programma in de BlackBerry App store.

Heb je nog geen BlackBerry, maar kun je niet wachten om er één te bemachtigen? Ga dan nu naar de speciale aanbieding voor Columbus lezers.


Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door T-Mobile en BlackBerry®
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.