Reisnieuws

1: Dogonvallei in Mali

Gepubliceerd: 12 mrt 2010
10

De mooiste locatie volgens Columbus is de Dogonvallei in Mali. De Dogon is een nog traditioneel levend volk met oude animistische tradities. Het geloof speelt een grote rol bij dit volk en maskers vormen een belangrijk symbool die van groot belang zijn bij religieuze ceremonies, begrafenissen en verering van de voorouders.

Het gebied in Mali heeft een rijke en unieke cultuur. Ook geografisch is het gebied van de Dogon interessant. Het lijkt alsof de bodem hier een paar honderd meter omlaag is gezakt. Zo heb je het plateau en de vallei, verbonden door de honderden kilometers lange kliffen. Bijna geen enkel dorp heeft electriciteit of stromend water. In de dorpjes van de Dogonvallei zijn de huizen gemaakt van leem.

<< (2) vorige begin (10) >>
Lees meer over Mali in Columbus editie 12


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Voor mij wel een paar toppers bij in deze lijst en die zeker nog op mijn wensen lijst staan. Mali en haar Dogon is werkelijk super!

FOTOREDACTIE

Door: FOTOREDACTIE • Geplaatst op

@ Ankie: Uitgezonderd Lake Malawi (nr. 9, waar de naam van de Reisreporter onder staat), is dit allemaal beeld dat geschoten is door Columbus en welke in eerdere edities hebben gestaan.

Vriendelijke groet,

De Fotoredactie

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Ja,wat zal ik zeggen ik mis ook wel een paar andere goede maar ook bij deze rij zitten er leuke plekjes bij en smaken verschillen dat zal altijd zo zijn.

Ankie

Door: Ankie • Geplaatst op

Ik mis wie de makers van de foto;s zijn !

leonboog

Door: leonboog • Geplaatst op

Ben het eens met de nummer 1. en 2. de rest........ is te vervangen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.