Reisnieuws

Duiken met haaien: de top 10

Gepubliceerd: 01 mrt 2010
1

De een zou nog voor geen goud duiken met de koningen van de zee, de ander kan geen genoeg krijgen van de adrenalinekick. Overal ter wereld zijn er plekken waar je - met of zonder kooi - kunt duiken met haaien. Columbus heeft de mooiste locaties voor je op een rij gezet.

Rondom de geïsoleerde Galapagos eilanden kom je vooral de hamerhaai tegen. Deze haai is een echt groepsdier, dus schrik niet van een grote hoeveelheid tegelijk. De hamerhaai voedt zich met vis, geen vrees voor je leven als je er een paar tegenkomt dus.

Door de verschillende soorten stromingen zijn er in deze wateren veel verschillende dieren te zien. Eigenlijk kan dus elke duiker hier zijn hart aan ophalen.
Foto door: Jkkoning.reisreporter.nl


volgende (2) >>deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

droom

Door: droom • Geplaatst op

je zult inderdaad veel Hamerhaaien tegenkomen bij duiken in de wateren rondom de eilanden maar eigenlijk kom je er bijna alles veel tegen aangezien het er gewoon vol zit met onderwaterleven !
De Galapagos zijn wel niet de eenvoudigste duikplekken en voor beginners zijn niet alle lokaties aan te raden. De stromingen kunnen sterk zijn en het water koud, maar dit laatste is voor de liefhebber natuurlijk helemaal géén probleem :)
Voor kleuren moet je er niet zijn voor variatie en aantallen diersoorten is het TOP !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.