Reisnieuws

Plan je reis online

Gepubliceerd: 24 feb 2010
0

Een reis plannen behelst vaak meer dan naar het reisbureau stappen en met je tickets weer op straat staan. Je wilt eerst weten waar je naartoe gaat, hoe lang je op een bepaalde plek blijft, wat je route is, enzovoort enzovoort. Maar lang leve het internet, om je daarbij te helpen!

Als je geen zin hebt in alleen maar toeristische trekpleisters, zijn er genoeg websites waar je evenementen, festivals, restaurants en uitgaansgelegenheden kunt vinden. Met Reisreporter.nl kom je een heel eind. Hier staan meer dan genoeg ideeën om een trip mee vol te plannen. En natuurlijk geeft de Lonely Planet ook talloze mogelijkheden. Ook voor reisgezelschap en het vinden van andere contacten op reis kun je op internet terecht. Genoeg inspiratie voor je vakantie dus.

De route

Als je besloten hebt wat je allemaal wilt gaan doen en bezoeken, zijn daar de volgende taken. Een planning maken en zorgen dat je alles kunt vinden. De locaties van de plekken waar jij heen wilt kun je vinden met Google Maps.

Maar om een echt goede reisplanningen te maken zijn er handiger websites. Scribble Maps of Umapper bijvoorbeeld. De sites stippelen de route die je moet maken uit. Bovendien kun je notities voegen bij alles wat je in je reis tegenkomt. Wijs highlights aan en maak persoonlijke notities, bijvoorbeeld over hoe laat jouw favoriete restaurant sluit. Zo heb je een duidelijke route én is het veel makkelijker om de stad die je bezoekt te leren kennen. Ook voor het openbaar vervoer maken websites een route voor je.

Plannen

Je weet waar je heen wilt, nu nog een tijdsplanning maken. Dit doe je bijvoorbeeld met Google Calendar. Hier geef je alles wat je gaat bezoeken duidelijk aan, inclusief de stops die je wilt maken. Ook je persoonlijke notities kun je hier toevoegen. Zo’n planning is vooral handig als je op reis te maken hebt met tijdsplanningen.


Koppelen

Je hebt de exacte locaties gekozen en een tijdsplanning gemaakt. TripIT is een website waarop je al je gegevens aan elkaar kunt koppelen. Je adressen en je planning koppel je aan elkaar en je hebt een duidelijk overzicht van je reistrip!
De programma’s zijn te gebruiken op internet. Voor als je geen verbinding hebt, heeft TripIT de applicatie voor iPhone, BlackBerry en Android.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.