Reisnieuws

4: Bhopal 25 jaar na de giframp

Gepubliceerd: 11 jan 2010
0

De gezondheidszorg in het getroffen gebied doet wat ze kan, maar wegens de grote toestroom kan niet iedereen geholpen worden.

"Je ziet hier misschien een handjevol toeristen rondlopen, maar op het eerste gezicht is deze plek ook niet erg aantrekkelijk", zegt de fotograaf. "De enige buitenlanders die je hier ziet, zijn hier voor zaken of werken bij een NGO om hulp te verlenen aan de slachtoffers van de giframp."

Medische hulp

Duizenden mensen uit de buurt zoeken elke dag weer medische hulp bij onder andere de Sambhavna Kliniek. "Dit is een ziekenhuis speciaal voor de mensen die in 1984 direct door het gas getroffen zijn", zegt Alex, die de kliniek ook bezocht heeft. "Helaas krijgt niet iedereen hulp, omdat ze niet kunnen aantonen dat ze ziek zijn vanwege de giframp. Ook krijgen betalende patienten soms voorrang, terwijl de hulp gratis is."

Kinderen ondersteunen

"Het Chingari Trust is er voor de kinderen en geeft ze onderwijs, fysiotherapie en helpt ze om te gaan met hun zieke ouders die de ramp hebben overleefd of besmet zijn door het vervuilde water. Samen hebben deze instellingen 30.000 geregistreerde patienten."Foto: Alex Masi

<< (3) vorige volgende (5) >>


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.