Reisnieuws

3: Bhopal 25 jaar na de giframp

Gepubliceerd: 11 jan 2010
1

Vanwege het gif worden er nog steeds veel gehandicapte baby's geboren.

In dit toegetakelde gebied lopen honderden mensen rond die de tekenen van de giframp op hun lichaam meedragen. "Veel kinderen die in deze tijd geboren worden hebben ernstige vergroeiingen aan hun ledematen. Sommigen zijn blind en gehandicapt, terwijl anderen kampen met inwendige gezondheidsproblemen. Allemaal als een gevolg van de giframp," laat Alex op zijn foto's zien. "Deze onschuldige kinderen hebben de grootste indruk op mij gemaakt. Zij moeten nog steeds lijden onder iets waar zij helemaal niks mee te maken hebben."

Respectloze overheid

Een andere partij die de fotograaf flink ontroerde is de Madhya Pradesh overheid. "Zij komen op mij over als erg respectloos. Ze zijn erg naief, of het interesseert ze gewoon niet wat de effecten van de vervuiling op de lange termijn zijn voor de bevolking."

Ontmoet Faizan

"Het jongetje op deze foto heet Faizan en is 14 jaar oud. Zijn moeder heeft hem vanaf zijn geboorte grondwater te drinken gegeven, want vanwege de grote armoede beschikt zij niet over schoon drinkwater. Voor hem wordt niks gedaan door de overheid."Foto: Alex Masi

<< (2) vorige volgende (4) >>


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

beeart

Door: beeart • Geplaatst op

Heftig zeg !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.