Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

9
Réunion cirque-de-cilaos
NLreizen was hier 01 aug 2016
Het binnenland van La Reunion bestaat uit 3 vulkaankraters die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Cirque de Cilaos is 1 van de 3 kraters en dankt zijn naam aan het op 1200 meter hoog gelegen dorp Cilaos. Er is 1 schitterende, 37 kilometer lange bergroute die je vanaf de kust naar het dorp leidt. Eenmaal aangekomen waan je je in een immens groot, groen, natuurlijk amfitheater. Een decor waar elke outdoor liefhebber vrolijk van wordt! De vulkanische bergranden, ravijnen en watervallen zijn steil en ruig, waardoor ze zich heel goed lenen voor canyoing. Canyoing is een combinatie van abseilen, zwemmen, springen en klauteren, waarbij je de loop van een rivier volgt. Wij hebben een afdaling gemaakt door de canyon Fleurs Jaunes en de canyon Bras Rouge, die beiden toegankelijk zijn voor alle niveau's. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids, daal je veilig af. Als je geen last van hoogtevrees hebt een echte aanrader! Verder leent Cilaos zich uitstekend als uitvalsbasis voor diverse bergwandelingen of als stop wanneer je de 3 "cirques" doorkruist over de " GR 1 of 2" . Omdat Cilaos ook bezocht wordt door dagjes mensen biedt de hoofdstraat tal van leuke restaurantjes. Last but not least: Over het algemeen is het in de " cirques" alleen zonnig in de ochtend. Na het middaguur arriveert de bewolking aan de randen van de kraters en daalt vervolgens naar beneden. Belangrijk om je activiteiten hier enigszins op af te stemmen.
Regio
  • Unieke canyoing routes voor beginners
  • Comfortabele uitvalsbasis
  • Wandelparadijs
  • Adembenemend natuurschoon
  • Bewolking in de middag
Review geplaatst op 2018-05-18
8
Kaapverdië
mjpdecrom was hier 01 aug 2017
Kaapverdië, Boa Vista is een mooie bestemming. We hadden in augustus mooi weer. Het strand is wijds en schoon. Het zeewater is helder en prachtig blauw. Het is fijn om in te zwemmen. We zaten in een groot complex maar toch was het niet massaal. In de parkachtige omgeving is voldoende onspanning en of activiteit mogelijk. Het is er schoon, de mensen zijn vriendelijk en het eten heerlijk. Ik vind 8 dagen lang genoeg en zou zeker nig eens terug gaan of naar een van de andere kaapverdische eilanden.
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Schoon
  • Klimaat
Review geplaatst op 2018-05-16
8
Portugal tavira
aticketto was hier 01 apr 2018
Vroeger was Tavira een belangrijke havenstad en dat zie je nog terug aan de mooie huizen die vooral bij de rivier staan. Nu moet de stad het hebben van de toerisme en visserij. Tavira heeft leuke kleine straatjes die zich langs de witte huisjes kronkelen. Pas op want er is wel wat hoogteverschil. De stad heeft enkele prachtige kerken zoals de Igreja Misericórdia. Deze kerk heeft bijzondere mooie blauwe tegeltjes langs de muren. Het is een van de vele mooie kerken in de stad. Met een combiticket kun je ook de kerktoren in en het bijbehorende museum bezoeken. Daarnaast kun je nog de resten bewonderen van het oude kasteel. Bovenop de oude muren heb je een prachtig zicht op de stad. Binnen de muren bevindt zich een prachtige tuin die in het voorjaar vol staat met mooie bloemen. Ook net buiten de stad zijn er nog mooie plekken zoals het natuurgebied Ria Formosa.
Stad
  • Gezelige terrasjes
  • Lekker rustig tussen november en mei
  • Makkelijk en gratis parkeren bij de grote brug
Review geplaatst op 2018-05-14
9
Turkije Pamukkale
Nikki was hier 01 mei 2018
Het is een mooie plek nu komt de “maar” vanuit bodrum hebben wij dit geboekt via een straat tentje en ook de grotere reis buros verkopen het als heel mooi dat je om 06.00 vertrekt dat klopt dan moet je nog heel lang wachten op Fransen Duitsers ets je gaat naar een muffe tent om te eten die overigens veel te duur is en geen kwaliteit levert dan is het al bijna10.00 uur en dan nog een demonstratie over potjes bakken zo niet boeiend en ook niet waar je je tijd aan vergooien wil lijkt me dan om 13.00 uur kom je eindelijk aan! Om te haasten je onder te dompelen in een zwembad wat ook nog 6 euro kost pp je haast je om wat fotos te maken en vervolgens snel naar de bus na 2uurtjes en 30min gehaast te hebben Relaxed???? Nee mooi ja we hebben nog niet de helft kunnen zien en vervolgens de lunch die je”gratis” er bij hebt is niet helemaal gratis vieze lokatie en te zwijgen over het personeel dan verplicht naar een mode show wat een lachertje is weer om geld uit je zakken te kloppen en dan ben je er nog niet we keren terug naar dat rot restaurant waar we het ontbijt konden afnemen niemand wacht daar op we zijn moe en erg teleurgesteld we hebben betaald voor een bus tocht langs plekken waar ze geld willen verdienen niet om ons een onvergetelijk mooie dag te geven 06.00 zijn we vertrokken en tegen 22.00 uur verwachten we terug te zijn in het hotel ik schrijf dit tijdens de rit terug (lol) < niet Ik wens iedereen een mooie trip maar vraag alles na en laat je niet in de maling nemen
Stad
  • Mooi
  • Oplichtingen
Review geplaatst op 2018-05-07
9
Madagaskar Oost Madagaskar
baatjes was hier 01 aug 2014
Nationaal Park Andasibe-Mantadia is het drukst bezochte park van Madagascar omdat het zo lekker dicht bij Tana ligt en je hier de Indri kunt horen en zien. Wil je echter wat meer rust en niet een van de vele mensen zijn die allemaal naar dezelfde Indri's staan te kijken, bezoek dán Mantadia. Het kost wat tijd om er te komen en het is lastiger te bereiken, maar zeker de moeite waard. Wij stonden om 04.00 uur op om om 04.30 uur te vertrekken om er voor zonsopkomst te zijn. Het is een mooi park, maar neem zeker je laarzen en je bloedzuigersokken mee. Je ziet ze nodig hebben!
Regio
  • Weinig toeristen
  • Avontuur
  • Lastiger te bereiken
  • Modderig
Review geplaatst op 2018-05-06
8
Turkije Istanbul
baatjes was hier 01 mei 2015
Tijdens ons bezoek aan Istanbul stond Basilica Cisterna hoog op ons verlanglijstje van te bezoeken bezienswaardigheden. Van een aantal bezienswaardigheden hadden wij van te voren gezegd daar zo vroeg mogelijk te willen zijn,, zodat je de minste hinder ondervindt van andere toeristen. Ook Basilica Cisterna behoorde tot dit lijstje. Eenmaal afgedaald in de catacomben zijn verlichte zuilen fotogeniek en je waant je even in een andere wereld. Als ik het goed heb is er een soort stop, dat wanneer er te veel mensen binnen zijn, er niemand meer wordt toegelaten. Ik weet dit niet zeker omdat wij er vroeg waren en er misschien 20 personen voor ons waren.
Stad
  • Fotogenieke locatie
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-05-02
9
Spanje bardenas-reales
Willemien was hier 01 apr 2018
De belangrijkste bezienswaardigheid is het nabij Tudela gelegen Parque National de Bardenas Reales, een heel verrassend een semi-woestijnachtig landschap in de provincie Navarra. De Bardenas bestaat uit drie verschillende gebieden: de Bardenas Plano, Blanca en Negra. De Bardenas Blanca is de bekendste. De ingang van het park is bij het dorpje Arguedas. In het park kun je zelf met de auto over een onverharde weg rondrijden. De meest bekende en herkenbare “leemheuvel” is de Cabezo de Casteldetierra. Deze heuvel staat symbool voor de Bardenas. De vormen van de leemheuvels zijn hoofdzakelijk geel van kleur, grillig en mooi om te zien. Bij de ingang is een informatiecentrum. In het park zijn ook veel bewegwijzerde routes om te wandelen of te fietsen. Het park is gratis te bezoeken. Een vreselijk mooi park; je waant je in Amerika
Regio
  • goed aangegeven autoroute
  • goed info centrum
  • geen entree
  • prachtige leem/zandheuvels met prachtige kleuren
  • nog niet zo bekend bij de Spanjaarden
  • prima half verharde wegen
  • verrassend landschap voor Spanje
  • er is een militair terrein
Review geplaatst op 2018-05-01
9
Peru Cusco
baatjes was hier 01 jul 2016
De eerste dag van een paar dagen Cuzco hebben we een bezoek gebracht aan Sacsayhuamán. We hebben ons met de taxi laten brengen omdat er behoorlijk geklommen moest worden om er te komen en we nog niet waren gewend aan de hoogte. Ook van Sacsayhuamán is niet duidelijk waarvoor het precies diende. Het zou een fort geweest kunnen zijn, maar het zou net zo goed een religieus bouwwerk kunnen zijn. Feit is dat het goed bewaard is gebleven en het is verbluffend om te zien hoe de stenen (sommige echt heel groot) perfect in elkaar passen. Het is een groot terrein en wij vonden het indrukwekkend om hier rond te lopen. Na een bezoek aan deze site loop je heel gemakkelijk door de leuke wijk San Blas weer terug naar het centrum van Cuzco. En mocht je niet weten hoe je Sacsayhuamán uitspreekt: het lijkt sterk op sexy woman.
Stad
  • Mooi uitzicht over Cuzco
  • Bijzondere locatie
  • Verbluffende architectuur
  • Ligt op hoogte, eerst acclimatiseren!
Review geplaatst op 2018-04-30
7
Spanje Andalusie
MarryvanderGeest was hier 01 apr 2018
We wilden de natuur in in een warm land maar dan ook er niet te ver weg van Nederland. Dan kom je in april toch al snel uit in Spanje. Waar voor ons nog genoeg te ontdekken valt. Even ten noorden van Granada en de siërra Nevada zag ik op de kaart 'Parc natural de las sierras de Cazorla, Segura y las Villas liggen. Het strategisch gelegen Hornos bleek een goede keus. Wat een onwijs ruig gebied. Schitterende rotspartijen. Sneeuwresten op de toppen en smalle bergwegen. We zagen al snel bergbokken en geiten. Het stadje Hornos is ligt tegen een berg geplakt en heeft een schitterend uitzicht over het Embalse del Tranco gevuld met water uit de bron van de Rio Quadalquivir die door heel Andalusie stroomt om bij Cadiz de zee in te stromen. Ons hostel el Miriador ligt aan de rand van Hornos en heeft geweldig uitzicht over het meer . De uitbaters , spaanse Esther en nederlandse peter zijn vriendelijk en spontaan. Hulpvaardig, weten te vertellen over de streek waar het goed wandelen is en hebbende boel keurig op orde. Het streek ontbijt was heerlijk, de kamer schoon en goed. Prima douche en qua sfeer helemaal goed. We hebben goed kunnen wandelen in het ruige en rustige gebied waarbij we veel wild zagen ( slang, hagedissen, eekhoorns, herten en bergbokken. Schitterende bloemen en fris stromende rivieren maakten het gebied voor ons helemaal af. Een aanrader dus!
Regio
  • echte ruige natuur en weinig toerisme
  • weinig cafeetjes dus neem lunchpakket mee
Review geplaatst op 2018-04-28
9
Peru Machu Picchu
baatjes was hier 01 jul 2016
Ons bezoek aan Machu Picchu was een droom die uitkwam. Alleen loop ik in die droom in mijn uppie in Machu Picchu. Maar wat een indrukwekkende, mystieke plaats. Foto's kunnen niet laten zien hoe mooi deze plek is. Wij hadden kaarten om MP mountain op te gaan, maar toen wij de berg zagen, en onze benen na een vijfdaagse tocht voelden, besloten we dit niet te doen. In plaats daarvan zijn we naar de Zonnepoort gelopen. Ook hiervandaan heb je al een geweldig uitzicht. We vonden dat alles goed was geregeld, ok, de verplichte looproute was weleens irritant, maar de bussen rijden af en aan. Terug stond er ook al een hele sliert mensen te wachten voor de bus en wij dachten wel een uurtje te moeten wachten. Met een kwartiertje zaten we al in de bus. Ondanks de hordes mensen een geweldige ervaring!
Highlight
  • Bijzondere ervaring
  • Goed georganiseerd
  • Prachtige mystieke plaats
  • Verplichte looproute is vervelend, maar noodzakelijk
  • Druk!
Review geplaatst op 2018-04-24
8
Sri Lanka Sigirya
baatjes was hier 01 aug 2017
Ik zag best een beetje op tegen de weg naar boven. Van veel mensen had ik gehoord dat het een enge trap is die je op moet en met hoogtevrees is dat geen pretje. Maar de beklimming van Sigiriya is mij 100% meegevallen. Oké, het is een flinke klim, ontzettend warm, maar lang niet zo eng als ik had verwacht. Omdat het zo warm kan worden is het wel echt noodzaak dat je deze klim vroeg in de ochtend doet. Het is dan nog rustig en kun je redelijk doorlopen. Als het echt druk is en je gaat later op de dag dan sta je vaak in de rij en schuifel je voetje voor voetje verder in de brandende zon. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht en vang je lekker wind zodat je wat kunt afkoelen. Let wel op een eventueel petje, deze waait gemakkelijk af!
Highlight
  • Mooie belevenis
  • Fantastisch uitzicht
  • Veel toeristen
  • Kan enorm warm zijn
Review geplaatst op 2018-04-23
8
Japan miho-museum
NLreizen was hier 01 mei 2017
Het Miho museum is 1 van de meest opmerkelijke moderne architectonische hoogstandjes ter wereld. Een bezoek aan het Miho Museum draait dan ook veel meer om het gebouw zelf dan om de privécollectie die er tentoongesteld wordt. Het gebouw is ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei. Wie? Ieoh Ming Pei; beter bekend van de glazen piramide op de binnenplaats van het Louvre. Pei heeft het gebouw zo ontworpen dat het grotendeels opgaat in de bergachtige groene omgeving. De entree bereik je via een verlichte "designtunnel" en hangbrug. Omdat 80% van het gebouw ondergronds ligt, fungeren de ramen als schilderijlijsten voor het omringende landschap. De glazen dakconstructie voorzien van "houten shutters" laat gefilterd licht binnen en zorgt voor een harmonieus lijnenspel. Een ware explosie van creativiteit en vakmanschap! Je kunt het Miho museum makkelijk als dagtocht vanuit Kyoto ondernemen. Vanaf Kyoto centraal station per trein en vervolgens per bus (circa 1,5-2 uur reistijd). Zo druk als het bij het Louvre kan zijn, zo rustig was het hier toen ik er was.
Architectuur Excursie Attractie Highlight
  • onontdekt door Westerse toeristen
  • mogelijk als dagtocht vanuit Kyoto
  • unieke architectuur van I.M. Pei
  • reistijd
Review geplaatst op 2018-04-12
9
Japan kumano-kodo
NLreizen was hier 01 mei 2015
Kumano Kodo is de verzamelnaam van een meer dan 1000 jaar oud netwerk aan Pelgrimsroutes in het Kii gebergte ten zuiden van Osaka. De routes van de Kumano Kodo verbinden een aantal heilige plaatsen en bergen dat ook op de werelderfgoed lijst van Unesco staat. Het is een ongerept, weelderig groen berglandschap, rijk aan bossen, rivieren en watervallen. De tempels, kloosters en dorpjes met onsen, liggen prachtig verscholen in dit natuurschoon. Jaarlijks maken miljoenen Japanners - uit alle lagen van de bevolking - hier een pelgrimstocht. Westerlingen kom je hier nauwelijks tegen. Kumano Kodo ligt buiten het gebaande pad van de meeste Westerse toeristen. Voeg dit samen met de ongerepte natuur, en de eeuwenoude tradities, dan wordt duidelijk dat een (meerdaagse) wandeling over de routes van de Kumano Kodo een ware onderdompeling is in het traditionele Japan.
Regio
  • traditioneel Japan
  • overnachten in kloosters en ryokans
  • schitterende bergachtige omgeving
  • tocht individueel goed samen te stellen
  • eeuwenoude wandelpaden
  • meerdaagse tocht vergt voorbereiding
Review geplaatst op 2018-04-10
7
Indonesië Ambon
Saphira was hier 01 aug 2011
Het was er ontzettend druk, kwa verkeer. Chaos zou je kunnen zeggen; auto's brommers rijden hier kris kras door mekaar. Na de burgeroorlog moest hier nog veel opgeknapt worden en was met name het busstation niet bepaald schoon ... De malls zijn ok, waar je van alles kunt kopen. Veel locals komen hier vanaf de eilanden terecht om hun boodschappen te doen.
Stad
  • Veel verkeer
Review geplaatst op 2018-04-06
8
Sri Lanka gal-oya-national-park
baatjes was hier 01 jul 2017
In/bij Gal Oya National Park is maar één lodge waar je kunt overnachten. De lodge bestaat uit verschillende (luxe) huisjes, de meeste voor twee personen maar een aantal voor gezinnen. Via de lodge kun je allerlei verschillende excursies doen, bijvoorbeeld een bootsafari of jeepsafari. Vooral de jeespsafari levert in de ochtend een fantastisch aantal vogels op. Het eten dat bij Gal Oya lodge wordt bereid is heerlijk. In de ochtend geef je aan wat je 's avonds wilt eten en in de avond geef je aan wat je in de ochtend wil eten. Dit is om voedselverspilling tegen te gaan. Ze maken alleen dat waar om gevraagd wordt. Wij vonden de bootsafari wat tegenvallen en voor groot wild zijn er betere plaatsen in Sri Lanka. Maar voor het ongebaande gevoel is Gal Oya zeker een aanrader.
Accommodatie Activiteit Natuurgebied Highlight
  • Mooi gebied voor vogels
  • Milieubewuste lodge
  • Heerlijke huisjes
  • Van het gebaande pad gevoel
  • Prijzig
  • Weinig groot wild
Review geplaatst op 2018-04-06