Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

9
Denemarken Noord Jutland
SourOnTour was hier 01 jul 2018
In de zomer naar Denemarken met een klein tentje en met een cabrio bleek een heel goed idee te zijn. Lekker door Jutland touren met het dak open en elke avond tot heel laat buiten kunnen zitten, omdat de zon pas heel laat onder gaat. Over langs de weg vind je picknickplaatsen, iets dat de Denen veel blijken te doen en waar wij ook geregeld gebruik van hebben gemaakt. In het Noorden van Jutland is vanalles te zien en te doen. Erg leuk voor de kinderen (en grote kinderen) is Farup Sommerland, een pretpark en waterpark in één en helemaal niet druk. Ook niet in de zomervakantie! Ook is het aan te raden om een dagje door de kop van Jutland te touren. Hier kan je naar Skagen gaan, de plek waar twee zeeën bij elkaar komen. Ook is hier een interactief vogelmuseum wat erg leuk was opgezet. Rijd je verder, via de westkust terug, dan kom je vanzelf langs Rabjerg Mile, twee lopende zandduinen die je kunt beklimmen. Erg mooi om een stukje 'woestijn' te ervaren in Denemarken. Ten slotte kan je de dag afsluiten met een bezoekje aan de vuurtoren Knude Fyr, tenminste als je snel gaat. Binnenkort is deze vuurtoren 'opgegeten' door de elementen en is hij niet meer te bezoeken. Mooi om te zien hoe de natuur zo'n grote invloed heeft op het westen van Jutland.
Regio
  • Lange dagen en korte nachten
  • Rust en ruimte
  • Niet zo duur als dat je denkt ;)
  • Dichtbij
  • drukte bij Skagen ivm cruiseboten
Review geplaatst op 2018-11-12
9
Sri Lanka
bertus.veldhuis@gmail.com was hier 01 jan 2018
De resiorganisattie Shinga Travel stelde een mooie rondreis samen voor ons om 2 weken door het land te reizen en ook nog wat rust te ervaren. Tamarind Garden (bij Kandi in de buurt) was een waarlijke oase van rust! De zuidkust wat heerlijk om te verblijven in een beach bungalow, Simpel maar verrassend rustig!
Land
Review geplaatst op 2018-11-11
9
Libanon
krijnvandergiessen was hier 01 okt 2017
Als je houdt van lekker eten, cultuur, diversiteit van activiteiten en een warm onthaal, dan is Libanon echt iets voor jou! Dit land staat onterecht bekend als gevaarlijk. Uiteraard moet je niet te dicht naar de Israëlische en Syrische grens reizen, maar alles daartussen is perfect te doen. Sterker nog, waar je ook komt zul je ongeëvenaarde gastvrijheid ervaren! Urenlang tafelen met een echte Libanese Mezze is een van de vele goede restaurants in Beirut, skiën op nog geen uur rijden van de hoofdstad, een van de oudste bewoonde steden ter wereld bezoeken (Byblos), wijnproeven in de gezellige wijnhuizen, of uitgebreid stappen in de hippe binnenstad van Beirut: het kan echt allemaal! Huur een auto (maar wees wel voorzichtig in het verkeer, het is een chaotische bedoening) en rij het hele land door. Slaap in de vele b&b's die het land rijk is, zodat je dicht bij de lokale bevolking staat. Ga af op hun tips, en je zult je niet vervelen. 10 dagen is een goede tijd om het land te bezoeken.
Land
  • Relatief goedkoop
  • divers
  • Heerlijk eten
  • Gastvrij
  • Verkeer is vrij chaotisch
  • Vermijd de grensgebieden
Review geplaatst op 2018-11-08
9
Verenigde Staten 911-memorial-museum
MariekeH was hier 01 jun 2015
Ground Zero is een bekende en confronterende plek in Manhattan, New York. Bezoek de plaats waar de Twintowers stonden tot 11 september 2001. In de ‘gaten’ waar vroeger de torens uitblonken zijn nu twee watervallen gemaakt als gedenkteken aan deze verschrikkelijke ramp in onze geschiedenis. Een klein museum over dit verhaal heeft plaats gemaakt voor een uitgebreid museum, het 9/11 Memorial & Museum. Het museum is in 2014 open gegaan nadat de wederopbouw heeft plaatsgevonden van dit alles. Je kunt je in dit gebouw wel zes uur achter elkaar vermaken, dat zegt wel wat. Wat je er kunt zien is ongelofelijk indrukwekkend. Het museum ligt in de oude parkeergarage van de Twintowers. Er zijn resten te zien van de torens, van de trap ‘Survive Stairs’ waardoor veel mensen nog gered konden worden die vlak op de begane grond werkten. Brandweerauto’s, vermissingsposters, foto’s, geluidsfragmenten uit de cockpit van één van de gekaapte vliegtuigen, filmpjes van wereldleiders over deze ramp, er was heel veel zichtbaar en hoorbaar voor publiek. Het adres van het museum is 180 Greenwich Street New York, NY 10007. Met behulp van Maps.Me kun je gemakkelijk de weg vinden in deze grote stad. Naast de indrukkende plaats Ground Zero vind je de nieuwe toren ‘One World Trade Center’. De toren is eind mei 2015 open gegaan voor publiek. Grijp de kans om je omhoog te laten brengen tot het Observatery deck. Vanaf daar geniet je van de skyline over de stad, helemaal rondom. Adembenemend New York!
Activiteit Excursie Highlight
  • Toon je medeleven door een bezoek te brengen aan Ground Zero
  • Duidelijke informatie in iedere taal voor de reiziger
  • Door rondleiding leer je over de geschiedenis van de ramp
  • New York is een enorme toeristische trekpleister
Review geplaatst op 2018-11-07
9
Italië le-saline-di-trapani-e-paceco
aticketto was hier 01 sep 2018
Al sinds de 12e eeuw wordt er zout gewonnen op de wetlands ten zuiden van de stad Trapani. Dat het zout van zeer goede kwaliteit is blijkt wel uit het feit dat Scandinaviërs komen hier zout halen voor de inleg van hun vis. Le Saline di Trapani e Paceco beslaat een gebied van bijna 1000 ha en is nu een reservaat dat sinds 1995 beheerd wordt door het WWF Italië. Het leukst is om de omgeving te verkennen per fiets. Overal langs de route liggen grote bergen zout en er staan oude huizen en molens. Er leven zo’n 17 soorten vogels waaronder de flamingo en de ooievaar. Wil je meer weten over de zoutwinning bezoek dan zeker Museo del Sale. Hier wordt alles uitgelegd en er staan ook nog vele oude werktuigen. Dit huis is al zo’n 300 jaar oud en werd vroeger bewoond door de zoutwerkers. Bij het museum staat ook een van de oude zoutmolens. Wil je weg van de toeristen fiets dan helemaal door tot aan de haven van Trapani. Volg de bordjes ‘Cargo Loading’, vervolgens rechts aanhouden en de brug over. Het lijkt dat je er niet mag komen als toerist maar het gewoon een openbare weg. Fiets helemaal naar het eind en je hebt een prachtig zicht op de stad Trapani aan de rechterkant en aan de linker kant de zoutvlakte.
Activiteit Natuurgebied Fietsroute Highlight
  • Bijzonder natuurgebied
  • Unieke flora en fauna
  • Mooie fietsroute
Review geplaatst op 2018-11-07
9
Canada frank
baatjes was hier 01 aug 2018
Onderweg van Golden naar Waterton Lakes NP kwamen we door Crowsnest Pass, een aantal kleine dorpjes die samen een gemeente vormen. Bijna elke dorpje heeft zo zijn eigen geschiedenis. Het dorpje Frank maakte diepe indruk op ons. In 1903 vond daar in de vroege ochtend van 29 april een aardverschuiving plaats. De top van Turtle Mountain brak over over een gebied van 1 kilometer wijd, 425 meter lang en 150 meter diep. Het gesteente brak in grote brokken en bedolf het plaatsje in zijn geheel. De mensen die op dat moment aan het werk waren in de mijnen overleefde dit en zij wisten zich een weg naar buiten te graven. Tot op de dag van vandaag zie je nog precies waar de brokken steen zijn terecht gekomen. Ze hebben de rotsen namelijk laten liggen omdat het geen doen was dit op te ruimen. Het dorp en de mensen die hierbij zijn omgekomen, liggen hier nog steeds begraven. Het is een indrukwekkende plaats die maar weer eens laat zien hoe kwetsbaar je bent bij natuurgeweld. Het is ook mogelijk om een informatiecentrum over de 'Frank slide' te bezoeken met veel achtergrond informatie.
Highlight
  • Plek geeft perspectief
  • Indrukwekkende plek
  • Je hoeft er niet voor om te rijden
Review geplaatst op 2018-11-06
9
Swaziland Mlilwane Wildlife Sanctuary
karinm was hier 01 aug 2018
Mlilwane Wildlife Sanctuary ligt een half uur rijden ten zuiden van Mbabane, de hoofdstad. In de sanctuary kun je overnachten in het restcamp met de bijzondere bijenkorfvormige hutten. Omdat er in Mlilwane Wildlife Sanctuary geen groot wild leeft (en je dus niet bang hoeft te zijn voor leeuwen, cheeta's of olifanten naast je hutje) kun je er ook fantastische safari's te voet, te paard of op de fiets doen! Je kunt dit zelfstandig doen (fietsen en wandelen) of samen met een gids. Vanaf de ingang is het nog zo'n 10 minuten rijden naar de receptie, waar ook het activiteitencentrum is om de safari's te starten en fietsen te huren. Je kunt daar je auto veilig parkeren. Ook is er een restaurant, the Hippo Haunt, gelegen aan een meertje. Hier kun je onder het genot van een hapje en drankje kijken naar de vogels, nijlpaarden en krokodillen. Het huren van fietsen gaat per uur, je kunt gemakkelijk 2 uur besteden met fietsen, kijken naar het wild en fotograferen. Je krijgt geen kaart mee, maar bij de fietsenverhuur is een grote kaart waar je even een foto van kunt maken op je mobiel. Er staan verder nergens aanwijzingen, maar op deze manier kun je prima je weg vinden. De mountainbikes zijn van redelijke kwaliteit, in ieder geval hou je het er wel een tweetal uur op uit.
Highlight
  • Lopend, fietsend of te paard langs het wild
  • Genieten van een hapje en drankje bij the Hippo Haunt
  • Een overzichtelijk, niet te groot park
  • Mountainbikes zijn redelijk onderhouden; verwacht geen glimmend nieuwe fietsen
  • Geen kaart van het park te koop, je kunt er wel een foto van maken.
Review geplaatst op 2018-11-06
9
Verenigde Staten Los Angeles
hansdewildt was hier 13 okt 2017
Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
Stad
  • leuke ervaring
  • veel te zien
  • fijn fietsweer
  • heerlijk fietsen daar
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2017-10-13
7
Groot-Brittannië The Cotswolds
ChristaThieme was hier 01 okt 2018
The Cotswolds is een mooie streek in het midden van Engeland met zacht glooiende heuvels, enorm vriendelijke mensen die wonen in pittoreske huizen. Een van de meest bezochte dorpjes is Bibury. Ontzettend overspoeld door de Japanse toeristen, want de bordjes met 'privé' in het Japans zijn veelvuldig aanwezig op de hekjes van de tuinen. Druk met mensen misschien, maar gek genoeg niet over-toeristisch. Geen souvenirs kramen die het zicht op de straten verpesten, alhoewel je ze wel kopen in de winkel van de forellenkwekerij of in het theehuisje. Het hele dorp is nog in de authentieke 17e eeuwse stijl en zeker wat meer in de achteraf straatjes waan je jezelf terug in de tijd. Vergeet dan ook niet om iets verder te wandelen dan het alom bekende Arlington Row want daarmee doe je het dorpje te kort.
Highlight
  • Perfect voor de 'typical English' foto
  • Heel het dorp is nog 17e eeuws
  • Superdruk in het hoogseizoen
  • Parkeren is wat lastig
Review geplaatst op 2018-11-05
8
Denemarken jutland
SourOnTour was hier 01 jun 2018
Afgelopen zomer ben ik 10 dagen met een tentje en een cabrio door Jutland gereisd. Ideaal was het prachtige weer van afgelopen zomer, wat kamperen en rijden in een cabrio natuurlijk fantastisch maakt. Ook de korte reisafstand naar Denemarken is een groot voordeel, en al helemaal als je iets meer in het noorden van het land woont dan ik (Roermond). De rondreis door Denemarken startte in Ribe, een oud, knus en rustig Vikingdorpje in het zuiden van Jutland. Zeker een bezoekje waard. Daarna verder naar het vogeleiland Fano, waar je mooi kunt fietsen en wandelen. Fano heeft aan de westkant één enorm groot zandstrand, dat je helemaal voor je alleen kunt hebben. Ook is het goed mogelijk om over dit strand te rijden of zelfs te fietsen. Met wind tegen viel dit nogal tegen, maar de ondergrond is hard zat. Meer naar het noorden vind je nationaal park Thy waar je goed kunt wandelen en fietsen. Het dorpje Klitmoller dat hier ook ligt, noemt zich 'Cold Hawaii', prima om te golfsurfen, maar denk aan een dikke wetsuit. Helemaal in het noorden, in de kop van Jutland, vind je diverse mooie bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Skagen waar twee zeeën bij elkaar komen, Rabjerg Mile waar twee wandelende zandduinen zijn en Rubjerg Knude Fyr, een vuurtoren die er afgelopen zomer nog stond, maar binnenkort verdwenen zal zijn. De zee en wind hebben een enorme invloed op de kustlijn van Denemarken en dit zorgt ervoor dat de vuurtoren binnenkort geen bodem meer heeft om op te staan.
Regio
  • Dichtbij
  • In de zomer zijn de dagen heerlijk lang
  • Prachtige langgerekte stranden
  • Niet zo duur als dat iedereen denkt :D
  • Ruimte
  • Rust
  • Geen spectaculaire natuur
  • Niet goedkoop
Review geplaatst op 2018-11-04
8
Nederlandse Antillen Curacao
a.felisie was hier 01 nov 2018
Curaçao, niet alleen strand. Een klein maar divers eiland. Kies je voor de vele prachtige kleine standjes, de mooie wandelingen in de natuur, spotten van vogels, het opzoeken van natuur, de prachtige architectuur? Ook dat kan op dit mooie eiland. Je kan hier echt heel veel ontdekken. Wanneer je gewoon een weekje rust wilt in een fijn hotel aan een (druk) strand kan dat natuurlijk heel gezellig zijn maar wil je wat anders dan zijn er voldoende mogelijkheden. De natuur is vaak droog en na heftige regenbuien weer prachtig groen. Veel variatie dus. En het eten? Heel veel keus uit heerlijke gerechten en authentieke restaurants.
Regio
  • divers
Review geplaatst op 2018-11-03
10
Canada Revelstoke
MariekeH was hier 01 feb 2016
Revelstoke is een sfeervolle plaats in British Columbia, Canada. Het dorp is gemoedelijk met een bakkerij, een supermarkt, winkels en fantastische bergen. Er is sfeer en dat kom je niet in ieder dorp in Canada tegen. In de zomer wordt er een rodelbaan aangelegd. Stap in deze Pipe Mountain Coaster en laat de adrenaline door je lijf gieren! Er is mogelijkheid tot downhill biken en wandelen vanaf de bergen rondom Revelstoke Mountain Resort. In de winter zorgt een dik pak witte sneeuw voor sfeervolle, lange dagen op de ski's of snowboard in de bergen. Een skilift en stoeltjeslift brengen je omhoog. Uitdagende pistes van groen tot zwart dagen jou uit om het uiterste uit jezelf te halen. Pluspunten zijn de nachtelijke sneeuwval, het huren van poedersneeuwski's en de kans om vanuit een helikopter offpiste te skiën. 'How to survive a Canadian winter'? Ga in een skigebied werken! Je kunt met fikse korting een skipas bemachtigen en na een aantal dagen werken kun je het hele weekend los op de pistes. De sfeer is gemoedelijk en de dagen zonnig. Er is accommodatie in overvloed te vinden. Denk naast de luxere hotels ook aan de airbnb adressen. Heel veel plezier met het plannen van je wintersportvakantie! Neem Canada mee in de overweging van een wintersportvakantie buiten Europa.
Stad
  • Rodelen in deze fantastische omgeving in de zomer
  • Uitdagende pistes bij Revelstoke Mountain Resort
  • Helikopterskiën offpiste
  • Mogelijkheid tot skiën en snowboarden in poedersneeuw
  • Accommodatie is duur in de winter
Review geplaatst op 2018-11-01
10
Canada tadoussac
kburgers1 was hier 01 sep 2018
Tadoussac in Quebec Canada staat bekend om de beluga whales die hier wonen. Daarnaast is het water voedselrijk en kan je er dwergvinvissen, vinvissen, blauwe vinvis en bultrugwalvissen zien. Je kan een tour per boot/zodiac doen om deze geweldige beesten te spotten. Echter kan je langs de kant de walvissen ook gewoon op het blote oog spotten. 4 van de 4 dagen hebben we walvissen vanaf de kant gezien. Cap-bon-Desir is hier een prima plek voor. Dat komt omdat het vanaf de kant meteen 300 meter diep is het water. Een ranger verteld je welke walvis er langs zwemt. De beluga whales kan je met een beetje gelukt (en dat hadden wij) aantreffen vanaf Pointe de I'Islet. Ook is het CIMM onderzoekscentrum is leuk om te bezoeken, zij vertellen je alles over de beluga's. En als je net als ons geluk hebt zie je door het museumraam een dwergvinvissen en beluga's langs komen!
Highlight
  • Pointe de I'Islet
  • CIMM onderzoekscentrum
  • Cap bon Desir
  • Walvissen spotten vanaf de kant
Review geplaatst op 2018-11-01
9
Groot-Brittannië Loch Ness
hamminga was hier 12 feb 2018
In Schotland verbleven we in de Highlands in de buurt van het meer van Loch Ness. In deze omgeving is heel veel te doen, waaronder het maken van schitterende wandelingen. Je waant je regelmatig alleen op de wereld. Een aanrader is het wandelen van (een gedeelte van) het South Loch Ness Trail. Wij starten bij het fotogenieke Loch Tarff in de buurt van Fort Augustus. Het South Loch Ness Trail is een wandelroute aan de zuidkant van Loch Ness, van zo'n 45 km lang. De route start in Dores, aan de kant van Inverness en eindigt in Fort Augustus. Je kunt hier 2 dagen over doen en onderweg overnachten in bijvoorbeeld het plaatsje Foyer, waar je ook een waterval kunt bezoeken. Tijdens de wandeling zie je regelmatig het meer van Loch Ness liggen en heb je schitterend uitzicht op de omliggende bergen en dalen. Ook kwamen we regelmatig herten tegen of hoorden deze in de verte burlen. Deze kant van het meer van Loch Ness is beduidend minder toeristisch dan de andere kant.
Highlight
  • je kunt onderweg herten tegen komen
  • Je voelt je alleen op de wereld
  • Je kunt ook delen van de wandeling doen, in plaats van de hele route te lopen
  • Prachtig landschap
  • Schitterende vergezichten
  • Het risico bestaat dat je door een regenbui overvallen wordt :-)
Review geplaatst op 2018-02-12
7
Italië vulcanelli-di-macalube
aticketto was hier 01 sep 2018
Iets te noorden van Agrigento ligt het Macalube-reservaat. Het staat vooral bekend om zijn kleiachtige gebied met moddervulkanen. Dit bijzondere vulkanisch fenomeen komt door de aanwezigheid van methaan. Na het uitbarsten wordt de modder hard en krijgt het een aparte textuur en vorm. De vulkaantjes zijn niet meer dan een meter hoog en uitbarstingen zijn niet altijd aanwezig. Officieel mag het niet meer bezoeken na een uitbarsting in 2014 waarbij 2 kinderen zijn omgekomen. In het plaatsje Aragona staan nog wel bordjes hoe je er moet komen. Je komt dan vanzelf uit bij een plek waar je de auto kunt parkeren. Er staat een bord dat je het terrein niet binnen de hekken mag betreden. Er is verder geen toezicht, tenminste niet op zondagmorgen. Bij de ingang is een gedenkplek voor de kinderen. Vanaf het zandpad, die je wel mag inlopen, zie je niet zoveel. Alleen nog wat verroeste infobordjes en hier en daar een houten bankje. Als je de regels overtreed (wat ik niet natuurlijk niet aanraad en geheel op eigen risico is) en het terrein op loopt zie je in het midden de moddervulkaantjes. Niet heel spectaculair maar wel heel bijzonder.
Natuurgebied Highlight
  • Bijzonder natuurgebied
  • Perfecte drone-locatie
  • Half uurtje van Agrigento
  • Officieel gesloten
Review geplaatst op 2018-10-29