Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

9
Timanfaya (Spanje)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
WKerkhof was hier in maart 2017

Al komen er veel toeristen naar Lanzarote voor het heerlijke winterzonnetje en de mooie stranden, het Timanfaya Nationaal Park zou de reden moeten zijn om naar Lanzarote te komen... Een gebied van 51 km2 bezaaid met lava, kraters en vulkaankegels. Het hart van het Timanfaya is helaas alleen te verkennen met een bus. Na entré betaald te hebben kun je zelf rijden tot het restaurant El Diablo waar de bussen klaar staan om je in ongeveer 1 uur door het vulkaanlandschap te loodsen. De bussen worden tot de laatste stoel toe gevuld voordat ze vertrekken en onderweg wordt er regelmatig gestopt, maar uitstappen is niet toegestaan. Helaas kunnen ook de ramen niet open, dus je zult het met een foto uit het raampje moeten doen. Aan te raden is een goede polarisatie filter op je lens te zetten om zo nog een acceptabele foto te maken van dit prachtige landschap. Het park is vanaf 9.00 uur geopend, en het is niet onverstandig om 10 minuutjes voor die tijd al bij de ingang te staan. Zo kun je de eerste bus nemen, en een goede plek uitkiezen. De mooiste landschappen verschijnen aan je rechterkant, dus wat mij betreft is dat de beste kant om plaats te nemen.... De bustoer is super toeristisch, maar toch echt een must, want dit geweldige landschap wil je echt niet missen! Maar hou het niet enkel bij deze bustoer, het park is nog een heel stuk groter, en met twee doorgaande wegen en enkele zijweggetjes is er op eigen houtje nog heel wat moois te ontdekken van dit mooie stukje Lanzarote!

Geweldig en uniek landschap Prachtig gebied
super toeristisch Volle bussen Niet uitstappen voor foto's Dichte ramen
Review geplaatst op 29 maart, 2017
7
Shrine Of Remembrance (Australië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
YaraBon was hier in februari 2016

De Shrine of Remembrance ligt net buiten het centrum van de stad Melbourne. Het is een herdenkingsmonument voor alle gestorven Australische soldaten tijdens oorlogen. Vanaf het dak van het monument heb je een mooi uitzicht op de skyline van Melbourne. Onderin zit een museum waar de geschiedenis van verschillende oorlogen te bekijken is. Ik vond het vooral zeer bijzonder om het te zien vanuit het Australische oogpunt, in plaats van het Eurocentrische wat wij op school krijgen aangeleerd.

Geschiedenis Uitzicht Skyline Bijzonder
Onbekend (moet bekender worden!)
Review geplaatst op 29 maart, 2017
9
Nice (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
YaraBon was hier in maart 2017

In een woord echt een geweldige stad. Ik ben er 1,5 week geleden voor het eerst geweest met een vierdaagse studiereis. We hadden genoeg tijd om de stad en de natuur eromheen te verkennen. Ik ben verliefd geworden op deze mooie stad. Door haar ideale ligging aan de Middellandse zee was het half maart al goed te doen qua temperatuur. Verder is de architectuur een mix van Middellandse zee en Franse huisjes. Heel leuk om door de straatjes te sjouwen, kijk dan vooral goed omhoog naar de balkonnetjes van de appartementen. Niet alleen zijn de straten in de binnenstad leuk. Je kunt er ook over de boulevard lopen, aan het kiezelstrand liggen of je kiest ervoor om te genieten in een van de vele stadsparken. Daarnaast is een heuvel aan de rand van de stad waar je naar boven kunt lopen voor een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de bergen eromheen! Prachtig!

Architectuur Sfeer Italiaans/franse cuisine Mediterraan klimaat
...
Review geplaatst op 29 maart, 2017
8
Moskou (Rusland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
markmywords was hier in november 2015

Laat je niet omver lullen door mensen die beweren dat russen stugge lui zijn. Hoewel, gezien de vrijbuiters hier zullen de meesten van jullie wel weten dat stigma's er eenmaal zijn om hun ongelijk te bewijzen. Moskou is een prachtige stad en de mensen daar zijn erg behulpzaam.

Mooie stad Vriendelijke mensen Authenthieke cultuur
Tja.. minpunt... Men spreekt weinig Engels.
Review geplaatst op 28 maart, 2017
10
Hampstead Heath, Londen (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
heleenwesterman was hier in maart 2017

Hampstead Heath bevindt zich in het noorden van London en is een park van ruim 320 hectare. Ik heb er vele uren doorgebracht met de hond, die er heerlijk los kan rondlopen. Er zijn enkele brede wandelpaden, maar ook heel veel smalle paden die midden over velden en tussen bomen doorgaan. Je waant je écht een ontdekkingsreiziger, wat ook betekent dat je er gemakkelijk kan verdwalen. Gelukkig is er google maps, waarmee je snel je positie kunt bepalen. Het park kent zeer oude bossen, maar ook grote open velden en een mooie oude 'mansion' genaamd Kenwood House met een prachtig aangelegde tuin. Er zijn verschillende vijvers waarin gezwommen kan worden. Er is een vijver speciaal voor vrouwen, één voor mannen en een gemengde vijver. In de zomer zijn ze toegankelijk voor het publiek. Het park wordt vooral bezocht door lokale bewoners, en nauwelijks door toeristen.

Zeer gevarieerd qua natuur Onontdekt door toeristen Oude bossen rondleiding in Kenwood house mooi uitzicht over Londen
geen gemarkeerde wandelpaden
Review geplaatst op 27 maart, 2017
8
Airavatesvara Temple (India)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Everlasting was hier in januari 2017

A short taxi ride from Kumbakonam, you will find the Airavatesvara temple in Dharasuram. The temple built in the 12th century is now a UNESCO World Heritage Site, along with the Brihadeeswara Temple at Thanjavur, and the Gangaikondacholisvaram Temple at Gangaikonda Cholapuram. Together they are referred to as the Great Living Chola Temples. The temple stands out for its intricate, beautiful sculptures. It is an architectural marvel and well worth a stop if you ever are travelling through Tamil Nadu. The temple includes 73 panel of sculptures depicting the life history of 63 Nayanmars. "Nowhere one can see in such details the life history of Nayanmars".

intricate carvings peaceful a pleasant tuk-tuk ride from Kumbakonam
geen
Review geplaatst op 27 maart, 2017
9
Palenque Maya Ruïnes (Mexico)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Graaf was hier in januari 2009

De ruïnes van Palenque is een van de mooiste archeologische sites. Slechts 15% van de hele Maya stad is nu pas uit de jungle vrijgemaakt. De overige gebouwen, waarvan veel nog niet eens ontdekt zijn, laten ze onder de aarde zitten, voor het nageslacht, omdat ze ook nog geen manier gevonden hebben om ze goed te preserveren. De meeste tempels en het paleis mogen beklommen worden, wat een fenomenaal uitzicht biedt. Ernesto, een geweldige gids vertelt ontzettend boeiend en legt ook uit waarom de Maya’s de steden ooit verlaten hebben. De bouwstijl van de Maya’s was zijn tijd ver vooruit. Voor de gebouwen gebruikten ze kalksteen en voor het maken van cement hadden ze veel hout nodig. Tussen 700 en 900 na Chr. was de hele jungle van het (sub)tropisch regenwoud verdwenen, en wolken die vanuit de oceaan kwamen trokken nu over, i.p.v. leeg te regenen. Door de droogte ontstond voedseltekort en de Maya’s verlieten hun steden en werden krijgers die de bergen in trokken. Na zo’n 50-60 jaar was de jungle wel weer terug gegroeid, maar de Maya’s keerden nooit weer terug uit angst voor de goden. Een van de mooiste gebouwen is de Tempel der Inscripties, een grote graftombe van koning Pakal, en er zijn ook nog resten van 6 jonge mensen gevonden begraven op de drempel, waarschijnlijk zijn ze geofferd. Op het terrein is ook nog een museum, waar je o.a. de deksel van de graftombe van koning Pakal kunt zien, en nog heel veel Maya beelden.

Belangrijke historische plek prachtige ruïnestad van de Maya's
toeristische trekpleister
Review geplaatst op 26 maart, 2017
8
Museum Joure (Nederland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
marjolijn was hier in april 2015

Openluchtmuseum? Dan is mijn eerste gedachte Arnhem of Enkhuizen. Een leuke verrassing dus om te ontdekken dat ook Joure een “buitenmuseum” heeft. Misschien wel te danken aan ons dagelijkse kopje koffie! Douwe Egberts begon, net als zijn vader Egbert Douwes, een zaak in koloniale waren in Joure (1788). De nazaten bouwden de winkel uit tot een internationaal concern. Het museumcomplex omvat 10 gebouwen, zoals de eerste DE-fabriek, en ook het geboortehuis van Egbert Douwes. Er is een koperslagerij waar koperen geschenkartikelen, voor de gespaarde DE-punten!, werden gemaakt, een klokkenmakerij en een zilversmederij. In de geelgieterij van Metaalwarenfabriek Keverling zit het Fries Grafisch Museum met een drukkerij met machines van omstreeks 1900 die nog werken. Tot slot: een grote tuin, een koffie- en theehuis en in museumwinkel De Witte Os gaat nog steeds versgebrande koffie, thee en ouderwets snoepgoed over de toonbank.

leuk museum over oude ambachten soms kun je zelf aan de slag (drukkerij) goede schaal: niet te groot/klein geschikt voor jong en oud koffie-/theehuis voor consumpties leuke museumwinkel
geen
Review geplaatst op 25 maart, 2017
9
Tarangire Safari Lodge (Tanzania)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
karinm was hier in september 2015

Tarangire Safari Lodge ligt prachtig in het Tarangire National Park in Tanzania. Aangekomen bij de lodge valt de schoonheid nog niet zo op, maar als je door de poort naar binnen gaat en in de gezellige lounge staat, heb je een adembenemend zicht op de vallei. Het terras waar je vervolgens naar toe getrokken wordt, loopt over de hele breedte van de lodge. Hier kun je aan het eind van de middag heerlijk zitten met een drankje om de dieren te zien drinken bij de rivier die door de vallei loopt, en om de zon te zien ondergaan in Tarangire. De lodge heeft 2 verschillende overnachtingsmogelijkheden: je kunt slapen in een ruime safaritent of in een bungalow. De bungalows hebben de vorm van een Masai boma, je hebt er je eigen terrasje en moet niet raar opkijken als er dikdiks of gazelles langs komen draven. Als de avond is gevallen komt iemand van de staf je halen voor het heerlijke diner in de ronde eetzaal. Je wordt later ook weer begeleid naar je onderkomen, alle dieren kunnen immers vrij rondlopen om de lodge.

prachtige ligging wildlife rondom de lodge zonsondergang uitzicht op de vallei en de rivier vriendelijk personeel
prijzig
Review geplaatst op 25 maart, 2017
10
Mai Chau (Vietnam)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
photofreak was hier in oktober 2016

Mai Chau is behoorlijk toeristisch. Het hele dorp is één grote marktplaats, er worden veel zelfgemaakte spullen verkocht. De mensen zijn er vriendelijk en soms wat opdringerig. De omgeving is prachtig. Je kan hier mooie wandelingen maken maar ook fietstochten. Meestal staan er wel een aantal fietsen bij de homestay, die je mag gebruiken. Echte armoede heb ik daar niet gezien. Ik had veel spullen meegenomen voor de kinderen. Heb een peuterspeelzaal bezocht maar die kinderen hadden genoeg om mee te spelen en ook hadden ze genoeg te eten. Dus alle spullen heb ik weer meegenomen naar de volgende locatie. In Mai Chau heb je veel keus in homestays. Ik heb overnacht in Poom Coong Village.

nette homestay mooie omgeving mooie en goedkope souvenirs (afdingen) rustige plek om te overnachten
toeristisch toilet en douches staan eind vanaf de homesta
Review geplaatst op 25 maart, 2017