Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.
Met één review maak je al kans op een reis voor 2 personen naar India t.w.v. € 2000


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

8
Caripe (Venezuela)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
neretslok was hier in juli 2007

In de buurt van de grote stad Maturin in Noord-Venezuela ligt het dorpje Caripe, prachtig hoog in de bergen gelegen. Tien kilometer van Caripe ligt de 'Cueva del Guácharo'. Deze grot is genoemd naar de hier levende bijna blinde vetvogel, de 'guacharo'. Deze dieren hebben het vermogen om voorwerpen te kunnen lokaliseren door zelf geluid uit te zenden en te luisteren naar de echo die wordt ontvangen door hun oor. Op die manier kunnen ze toch vliegen. In de grot wonen naar schatting zo’n 200.000 vetvogels. ’s Nachts zijn ze actief. Even vóór het invallen van de duisternis vliegen ze op hetzelfde moment allemaal naar buiten, op zoek naar eten (fruit, zaadjes). Het is een wonderlijk fenomeen om al die duizenden nagenoeg blinde vogels binnen enkele minuten naar buiten te zien vliegen. De lucht is even helemaal gevuld met de silhouetten van deze vogels. Wandelend in de grot (glad en glibberig!) hoor je overal om je heen de geluiden van de vogels, maar je ziet ze niet. Het geluid van de vogels werd gebruikt voor de film The birds van Hitchcock. Hier geldt: de sterkste wint, dus zwakke jongens vogels worden uit het nest gegooid en komen om op de grond. Heel soms zie je ze liggen. De grot werd destijds ontdekt door de Duitse wetenschapper von Humboldt. Niet te missen dit, een bijzonder en zeldzaam fenomeen! De hele procincie Monagas is overigens de moeite waard, vooral qua (tropische) natuur.

Unieke locatie en schouwspel Prachtige natuur
Niet een van de veiligste landen ter wereld
Review geplaatst op 18 januari, 2017
9
Berlin-Tempelhof (Duitsland)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Dianadm was hier in augustus 2016

Het vliegveld Tempelhof, handelsmerk van Nazi-Duitsland en luchtbrug tijdens de Koude Oorlog, werd in 2008 gesloten. De luchthaven was voor veel Berlijners het symbool voor een zwarte periode. Door er een nieuwe bestemming aan te geven, is dit negatieve stempel omgebogen in iets positiefs. Het luchthavengebouw is tegenwoordig een geweldige Urbex-locatie, waar al diverse films zijn opgenomen (waaronder de Hungergames). Door het immense gebouw worden dagelijks rondleidingen gegeven. Het vliegveld is omgedoopt tot Tempelhofer Freiheit en is met ruim 300 hectare het grootste stadspark van Europa. Op het gras kun je picknicken, zonnen, vliegeren of een balletje trappen. En hoe leuk is het om op enorme landingsbanen te fietsen, joggen, skaten of te wandelen? Meer info over tours door het luchthavengebouw zie www.tempelhoferfreiheit.de. Het park is van zonsopgang tot zonsondergang geopend (de toegang is gratis).

Combinatie historie en relaxen Urbexlocatie Bijzonder park Alleen locals Goedkoop
Geen minpunten
Review geplaatst op 18 januari, 2017
9
Ngepi Camp Slapen met de nijlpaarden (Namibië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
neretslok was hier in augustus 2009

Een gegarandeerd spannende overnachting, volkomen back to nature, heb je als je verblijft in het Ngepi Camp, nabij de Okavangorivierdelta. Ngepi biedt een aantal “treehouses”aan, die in de kruinen van de bomen, vaak boven de rivier, zijn gebouwd. In ons geval was het een vijfzijdig platform van 5 bij 5 meter, met als “muren” bamboerolgordijnen. Die kun je hier rustig openlaten, zodat je in een bed slaapt dat midden op het platform staat onder de blote hemel. ’s Nachts zijn de Afrikaanse geluiden overal om je heen en is het aardedonker, met een schitterende sterrenhemel en beneden je de rustig voortkabbelende rivier. Ons treehouse lag op 10 minuten wandelen van de receptie, één - en liever nog twee - goed werkende zaklampen zijn hier een must! ’s Nachts morren, knorren en scharrelen de nijlpaarden onder je platform in de rivier. En als dan even na zes uur de zon opkomt, hoef je je alleen maar in je bed een beetje op te richten om de langzaam opkomende zon boven de rivieroever te kunnen zien. Het uitzicht en het gevoel dat je erbij krijgt zijn onbeschrijfelijk. Zo word je zelden in je leven meer wakker!! Overdag zijn er voldoende activiteiten te ondernemen: tochtjes in een mokoro door de delta, vogelwandelingen en de Popa Falls liggen 8 km verderop. Slapen met de nijlpaarden en het wakker worden in je bed onder de blote hemel met zicht op de rivier was voor ons een indrukwekkende en spannende ervaring. We kunnen het van harte aanraden! www.ngepicamp.com

Puur natuur Veel te doen Ongerept
Niet echt gemakkelijk te vinden
Review geplaatst op 18 januari, 2017
8
Sarajevski ratni tunnel (Bosnië-Herzegovina)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Dianadm was hier in mei 2016

Sarajevo is tijdens de Balkanoorlog 3 jaar lang belegerd en mede door de Sarajevski ratni tunnel (ofwel Oorlogstunnel) hebben veel mensen de oorlog overleefd. De tunnel is bijna 800 meter lang en is in 4 maanden gegraven vanaf de belegerde wijk Dobrinja naar het 'vrije' Butmir waar hij uitkwam in de kelder van het huis van de familie Kolar. De tunnel is (gelukkig) nooit ontdekt en is gebruikt om de belegerde stad te bevoorraden en te bewapenen. Ook is hij gebruikt als vluchtroute voor mensen die in de stad gevaar liepen. Het huis en de tunnel is tegenwoordig een museum en zeker een bezoek waard als je in Sarajevo bent. Er is een klein deel van de tunnel open voor publiek en samen met de foto's en de film die je er kunt bekijken, krijg je een goed beeld van de oorlog. Heel indrukwekkend en confronterend om te zien. Het tunnelmuseum ligt iets buiten de stad en is te bereiken met tram 3. De entree is 5 euro.

Bijzondere locatie Historisch monument Weinig bezocht Informatief bezoekerscentrum Niet duur
Confronterend
Review geplaatst op 18 januari, 2017
8
Bosque Petrificado Ormaechea versteend woud (Argentinië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
neretslok was hier in januari 2009

In Patagonie, het zuidelijke deel van Argentinië, zijn de meest bezochte bestemmingen de omgeving van El Calafate (gletsjers), El Chalten (berg Fitzroy), de Atlantische kust (waar je grote kolonies pinguins, zeehonden, walvissen etc. kunt zien) en de zuidelijke stad Ushuaia en omgeving in Vuurland. Iets van de gebaande paden af ligt het Bosque Petrificado, het versteende woud. Reden waarom het bijna niet door toeristen wordt bezocht, is dat je er een klein stukje om voor moet, als je van de Atlantische kust in het oosten naar West-Patagonië (de gletsjers) wilt rijden. Een beetje omrijden is in Patagonië vanwege het schitterende landschap in ieder geval nooit een straf. Twee honderd ten westen van Comodoro Rivadavia, bij Sarmiento, ligt het prachtige versteende woud. Het is misschien niet eens om de 60 miljoen jaar oude bomen, die destijds zijn geveld door immense vulkaanuitbarstingen en met enorme overstromingen vanuit de Andes hier naar toe gebracht zijn, die het zo de moeite waard maken. Het maanlandschap is van een ongelooflijke schoonheid. Je hoort hier niets, alleen de altijd blazende wind. Desolater kan het haast niet. Zeker doen als je in de buurt bent.

Schitterend desolaat landschap
Je moet er een stukje voor omrijden
Review geplaatst op 18 januari, 2017
9
Indonesië
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Debbie was hier in september 2014

Mooi land met een groot contrast met arm en rijk Indonesië. Maar oo zo mooi natuur en de vriendelijkheid van de locals. Een echte aan rader om naar toe te gaan als je veel. Wilt leren over het oude Nederlands indië

Weer
Druk op de wegen
Review geplaatst op 18 januari, 2017
10
Pilanesberg NP (Zuid-Afrika)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
peetaargh was hier in december 2016

Pilanes is the place to be,kleiner als Kruger,meer wildlife op minder oppervlakte,gegarandeerd de big 5 .Super overnachtingen,aardige mensen ontmoet,personeel uiterst zorgzaam en netjes.Veel te zien,waar is het nu nog mogelijk om echt in 1dag de big 5 te zien. Accommodatie , restaurant echt helemaal top!!

Wildlife gegarandeerd Rustig
Geeeeeen!
Review geplaatst op 18 januari, 2017
9
Colombia
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Xavier was hier in december 2016

The only risk ...is wanting to stay! Vele landen geven aan dat ze het mooiste van de wereld zijn doch Colombia mag hier teecht aanspraak op maken: de verscheidenheid gaande van Andes gebergte over koffieregio naar ofwel Amazone gebied in zuiden of Caraiben in het Noorden of Atlantische oceaan in het Westen ... Colombia biedt het allemaal! Maar vooral de mentaliteit van de Colombianen is heel positief, zij worden niet voor niets de gelikkigste mensen van de wereld genoemd na hun woelige periode waard drugsgeweld en paramilitaire groeperingen het land bezoedelden ... nu een stad als Medellin de aandacht trekt als meest innovatieve stad ter wereld! De koffieregio blijft adembenemend mooi met de. Cocora vallei als pronkstuk met zijn palmbomen die wel tot 70m hoogte hzlen! Tot slot eindig altijd je Colombia resinmer Cartagena de Ikdias aan de Caraibische Zee waar zalige temperaturen mixen met het koloniaal verleden waarvan het oude stadsgedeelte perfect bewaard Is gebleven als UNESCO beschermd Patrimonium waar je alsnhet ware door een levend museum loopt! Te vergelijken met Havana maar dan wel veel intacter en gerenoveerd of een beetje als Miami door feit dat de stad enorm is uitgegroeid met wolkenkrabbers en er altijd wel een rumba of Partygevoel opsteekt!

Verscheidenheid, natuur, bevolking, cultuur Food
Transport
Review geplaatst op 18 januari, 2017
8
New Orleans (Verenigde Staten)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Jose was hier in september 2016

Nola, zoals deze muziekstad liefkozend genoemd wordt, is een bezoek waard. Natuurlijk French Quarter, typische woningen, barretjes en restaurantjes, en veel live muziek, ook op straat. Maar er is veel meer: shoppen in Magazine Street, met de streetcar (tram) en bussen kom je goedkoop door de hele stad, en tevens sightseeing...Verder City Park, met museum,beeldenpark ( Rodin en Moore o.a.a). Uiteraard de cemeteries, en buiten Nola de bayous en plantations, waar je kun zien hoe er tijdens de slavenperiode gewoond en gewerkt werd.Overigens is de stad heel goed te doen met fietsen, wordtveel gebruik van gemaakt, dus fietspaden genoeg. En dan het eten: veel creoolse keuken, maar ook alle andere keukens zijn hier te vinden. Overnachteningsmogelijkheden , ook in het centrum te over, in alle prijsklassen. Vliegveld ligt pal naast stad, dus heel gemakkelijk met o.v. te doen. En dan natuurlijk de Missisippi, met authentieke raderboot.

Bevolking heel aardig en open Betaalbaar Voor iedereen wat te zien
Amerika liigt helaas wat ver weg....
Review geplaatst op 18 januari, 2017
9
Toscane (Italië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Mireille was hier in juli 2016

Deze autoroute bevindt zich in de Provincie Arezzo. De route SP208 van Bibbiena naar de Abdij 'Il santuario francescano della Verna' lijkt op de kaart maar kort. Wij vergisten ons enorm. Het is een steile weg met veel bochten (misselijkheid)en ondanks dat er maar weinig verkeer is moet je enorm opletten voor onverwachts verkeer. Het duurde ons 3x zo lang en dan moet je nog terug. Derhalve moesten we onze roadtrip inkorten want we hadden een circulaire trip bedacht. Wel was het adembenemend mooi, naast de brem bloeiende andere veld bloemen, er was gehooid, je had schitterende vergezichten,vele schapenkuddes en het berglandschap was afwisselend. Ik raad je aan om af en toe even uit de auto te stappen om rond te kijken. Heerlijk een stop onderweg bij een fruitstalletje, jammie dorstlessend en smaakvol. Uiteindelijk bij de Abdij kom je in de bebossing waar het koel is. Franciscus van Assisi zou hier in 1224 geweest, hij was al ziek en tijdens zijn meditaties zou hij hier een visioen hebben gehad. Ik vermoed dat daarom de religieuze betekenis aan deze abdij in de pelgrimsroute is ontstaan. In de Abdij waren gelovigen, pelgrims, nonnen en een priesteroptocht die dag. Een serene plek. Nabij de Abdij is genoeg parkeerplaats. En in een dorpjes in de directe omgeving zijn ook hotels indien je niet in de abdij wenst te overnachten. Mocht je in de provincie (stad)Arezzo, Bibbiena, Poppi zijn tijdens je vakantie, overweeg zeker deze roadtrip.

Weinig andere toeristen Mooi en afwisselend landschap Prachtige abdij die te bezichtigen is
Liever geen pech krijgen Roadtrip duurt langer dan verwacht
Review geplaatst op 18 januari, 2017