Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.


Ook een cadeaucheque van CameraTools t.w.v. € 350 winnen?
Heeft jouw review betrekking op wilde dieren? Dan kun je meedoen met onze themawedstrijd 'Wonderbaarlijk wildlife'. Kijk hier voor uitleg over de wedstrijd.


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Accommodatie
Activiteit
Architectuur
Attractie
Autoroute
Bijzondere natuur plek
Cultuur
Dorp
Eiland
Excursie
Fietsroute
Gebedsplaats
Gebergte
Historie
Horeca
Markt
Meer
Museum
Natuurgebied
Natuurverschijnsel
Pleinen
Restaurant
Rivier
Shopping
Stadspark
Strand
Wandelroute
Zee
10
Boedapest (Hongarije)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
wardfaes was hier in juni 2016

Boedapest is de laatste jaren sterk aan het opkomen als citytrip en dat heeft zo zijn redenen. Naast de prachtige Romaanse gebouwen ( Italiaanse architecten kwamen naar het schijnt in Boedapest hun projecten oefenen), moderne winkelstraten en talloze gezellige restaurants en bars is er ook gewoonweg veel te doen. Een van dé activiteiten die u moet doen als u Boedapest bezoekt, is een plonsje nemen in een van de vele termen. De termen van Hotel Gellért, bekend als referentie voor de film "The Grand Budapest Hotel", zijn misschien wel een van de bekendste. Zoals eerder vermeld zijn er talloze bars en uitgangsbuurten waar je bij goed weer 's avonds lang kan terrassen. Toch kan ik je aanraden om zeker een avond te genieten van een prachtige zonsondergang die over de stad zal neerdwarrelen. Hiervoor zou ik mij plaatsen aan de Vissersbastion of op de Vrijheidsbrug. Deze laatste plaats is vooral bekend bij jongeren.

Complete stad Goed metronetwerk Variatie aan activiteiten / musea
Engels is niet overal goed gekend
Review geplaatst op 27 mei, 2017 Stad
8
Varna (Bulgarije)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
rinique was hier in mei 2017

Verassende stad. De sovjet periode heeft duidelijke sporen nagelaten en er staan heel veel prachtige oude gebouwen te verkrotten. Er zijn ook erg veel gebouwen ala Bijlmer. Het Sea Park of City park is een leuke wandelplek. Wij hebben er gepicknickt. Op elke hoek van de straat en als de straat lang is om de 500 meter staan er koffie machines. Kleine bakkertjes overal, heerlijke broodjes met van alles en nog wat voor minder dan 0.50 Euro. Wij heeben het erg naar onze zin gehad in Varna. Zalig gegeten. Fruitwinkeltjes plenty, leuke marktjes. Openbaar vervoer is quasi gratis. Jammer is dat erg weinig mensen engels spreken. Je zal je ICON boekje mee moeten brengen of hand/voet taal spreken. (Bulgaars leren kan ook) Het contact met locals is dan ook relatief moeilijk. Ons hotel was prima. Review staat op tripadvisor : City Mark Hotel (review van Mwende is mijne) Een wandeling naar de vuurtoren is leuk. Overal dierenwinkels met honden en kattenvoer en er lopen erg veel katten maar die zien er goed uit. Wel oppassen waar je gaat zitten als je wil picknicken in het park. Foto's kan je zien op mijn blog onder citytrips. https://on6by.wordpress.com/

rustig betaalbaar zalig eten goedkoop
geen engels
Review geplaatst op 27 mei, 2017 Stad
9
Wroclaw (Polen)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
wardfaes was hier in april 2016

Prachtige kleurrijke stad. Groot stadsplein met gezellige bars en restaurants. Er is genoeg te zien en te bezichtigen voor om er een week al citytrippend door te brengen.

Centrum autoluw Alles te voet bereikbaar
Zo goed als geen minpunten
Review geplaatst op 25 mei, 2017 Stad
10
Londen (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
wardfaes was hier in februari 2016

Stad die geen introductie nodig heeft. Als tips kan ik je vooral The London Eye en de wissel van de wacht aanraden. Als je echt iets Londens wilt doen, kan ik je een voetbal match aanraden. De sfeer op de metro en in de straten rond een stadion op "Matchday" is iets unieks. E

Complete stad
Dure munteenheid
Review geplaatst op 25 mei, 2017 Stad
6
Laanemaa (Estland)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
wardfaes was hier in september 2016

Als dagtrip heb ik Haapsalu bezocht vanuit Tallinn. Een rit van ongeveer Anderhalf uur brengt je in een totaal andere wereld. Het Estse platteland is prachtig en voor je het weet zit je in het kuststadje van Haapsalu. Dé trekpleister is de Burcht van Haapsalu. Veder kan in de promenade langs de zee aanraden. Als u geluk heeft kan u op krabbenvissers botsen. Tot slot is een bezoek aan het trein museum een echte aanrader. Grote machines die bestemd zijn voor Siberië.

Rustige omgeving Ideaal voor doorreis Onderdompelen in Ests dorpje
Beperkte bezienswaardigheden
Review geplaatst op 25 mei, 2017 Regio
9
Tallinn (Estland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
wardfaes was hier in september 2016

Prachtige stad. Zowel Middeleeuwse steegjes als moderne buurten. Hoogtepunten zijn voor mij de Patarai gevangenis aan de kustlijn en het restaurant Old Hanse, waar je kan eten alsof je juist terug in de middeleeuwen bent terecht gekomen. Verder gezellige bars en clubs voor een uitgangsnacht, maar ook rustige plaatsjes aan het water om de avond te zien vallen. Als je de kans hebt moet je zeker eens een Russisch-orthodoxe misviering bijwonen, een hele ervaring.

Compact centrum Variatie aan bezienswaardigheden Redelijk goedkoop
Je moet het treffen met het weer
Review geplaatst op 25 mei, 2017 Stad
9
Riga (Letland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
wardfaes was hier in september 2016

Riga is een complete stad voor een citytrip. Voor mensen met interesse in geschiedenis is er genoeg variatie. (Middeleeuwen, Soviet-tijd,...) De stad heeft ook vele leuke bars en restaurants. Alles is op loopafstand. Ideaal voor een citytrip dus. TIP: Vlooienmarkt. Een openluchtmuseum waar je zelf zaken kan vinden (en kopen) uit WO II en de Soviet tijd.

Complete stad
Moeilijk om er een te vinden
Review geplaatst op 25 mei, 2017 Stad
7
Kaunas (Litouwen)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
wardfaes was hier in september 2016

Zeker aan te raden om als dagtrip te doen wanneer je in Litouwen bent. Als je met de auto de stad binnen komt kan je best rekening houden met de Oost-Europese wegcode.

Rustig stadscentrum
Enorme verkeerschaos aan de stadsrand
Review geplaatst op 25 mei, 2017 Stad
8
Bromo Tengger Semeru NP (Indonesië)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
JeroenvanLeeuwen was hier in juni 2015

Dit is 1 van die bestemmingen waar ik een dubbel gevoel over heb... Dit bevind zich in een nationaal park waarvan de 'entry fee' in een jaar tijd ongeveer 10x zo duur was geworden (van ongeveer 10 euro naar 80 euro). Domper #1. Na eindelijk, na 9 uur in een volgepropt busje, aangekomen te zijn in het hotel bleek het diner al opgeruimd en de volgende ochtend vertrokken we weer voor het ontbijt. Verder geen winkels. Domper #2. Eenmaal richting de Bromo ga je eerst,met een jeep, naar het uitzichtspunt voor de zonsopkomst. ERG veel toeristen en bovendien last van hoogteziekte. Resultaat: niets gezien. Domper #3 & 4. Vervolgens rij je omlaag de krater zelf in. Minder hoog dus weg hoogteziekte en wat plezier terug. Eenmaal in de krater vergeet je echter alles want dit is zo inmens mooi! De krater zelf is gigantisch. Je kan je er bijna geen voorstelling van maken. Alles is een combinatie van fel blauw (lucht), fel groen met palmbomen en andere tropische flora en prachtig grijs (ja, deze tint bestaat tussen alle 50). Tussen dit alles zie je flarden geel en rood van zwavel en mos. Stofwolken vormen lichtstralen door de krater heen en de daadwerkelijke krater (niet die groene berg links) rookt flink door. Je kan omhoog lopen naar de rand van de krater en zo naar beneden kijken en dit is leuk om te zien maar wel een klim. Kortom: stel je in op toerisme en afzien, zorg voor eten/snacks en verlies de hoop niet want uiteindelijk wordt het beloond.

Prachtige ligging Bijzondere ervaring
Verblijf Toegangsprijs Geen eten Toerisme
Review geplaatst op 25 mei, 2017 Regio
8
The Cotswolds (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
ChristaThieme was hier in mei 2017

De glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire vormen samen de Cotswolds, een prachtig wandelgebied. Vanaf het uitzichtpunt Barrow Wake Viewpoint, heb je een prachtig uitzicht over de vallei van Gloucester en de Malvern heuvels in de verte. Het gebied bestaat uit grasland, semi-natuurlijke bossen en indrukwekkende rotsformaties van kalksteen. Er zijn mooie wandelroutes uitgezet waarbij je regelmatig een infobord tegenkomt met specifieke informatie over de geologie en de natuur. Zelfs in de typisch Engelse regen ziet het er nog aantrekkelijk uit!

Mooi aangelegde wandelroutes mooie uitzichten over het heuvellandschap
de typisch Engelse regen :)
Review geplaatst op 23 mei, 2017 Highlight