Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

9
Otago Peninsula (Nieuw-Zeeland)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
sluth was hier in juli 2015

Mijn wens was om de geeloogpinguin te zien in de volle natuur. Nou, dat is volledig waar gemaakt door ELM-TOURS in Dunedin. Na een bezoek aan de Albatrossenlokatie met prachtige 8 maanden oude jonge albatrossen in de kolonie, hadden we met kleine groepen, toegang tot de particuliere gebieden op het schiereiland Otago Peninsula. Daar zijn de Nieuw-Zeelandse pelsrobben en zeeleeuwen op zeer korte afstand te bewonderen.Toen om 15.30u ook nog enkele geeloog-pinguïns uit de zee op het strand naar ons toe wandelden en zich uitgebreid lieten fotograferen,kon mijn Nieuw Zeeland reis niet beter eindigen en was ik intens gelukkig! De trip duurde ruim 5 uur met halen en brengen van de accomodatie en er was een Nederlandse vertaling op papier van alle dieren die we bezocht hebben. Kosten € 80,00 pp

Schitterend en rustig
Je kunt onderweg het busje niet even laten st
Review geplaatst op 22 februari, 2017
9
Morija (Lesotho)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
HenkVanetie was hier in september 2016

Lesotho een heel bijzonder land en Morija een leuk klein plaatsje met hele vriendelijke mensen. Een echt beeld gekregen in Morija tijdens onze tocht door het dorp.

rustig mooie omgeving vriendelijke mensen
Veel gaten in de wegen
Review geplaatst op 22 februari, 2017
9
Noord El Salvador (El Salvador)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in januari 2017

El Salvador heeft mij aangenaam verrast. De mensen zijn er supervriendelijk en er heerst een hele prettige sfeer op de de plekken waar wij geweest zijn. Het stadje Suchitoto is een rustig en prachtig koloniaal stadje gelegen bij het stuwmeer Lago de Suchitlan. Je kunt er een boottochtje maken en dan zie je vooral veel vogels. Vanuit het hotel keken wij uit over het meer met adembenemende uitzichten.In Perquin kun je mooi wandelen en het museum van de revolutie bezoeken.

Het is er rustig Vriendelijke mensen Mooi behouden en opgeknapte stad Suchitoto Mooi meer, veel vogels Uitstekende hotels in Suchitoto en Perquin geschiedenis van de FMLN in Perquin
geen idee
Review geplaatst op 22 februari, 2017
10
Khongoryn Els (Mongolië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
WKerkhof was hier in augustus 2016

Een van de grootste attracties in Mongolië zijn de zingende zandduinen (Khongoryn Els). Maar in Mongolië betekend dat niet dat je hier dan mega drukte kan verwachten. Ruim voor de zon onder gaat rijden we naar een plek waar we de hoogste zandduin van de Khongoryn Els kunnen beklimmen. Deze duin is zo'n 300 meter hoog en als we uit de auto stappen zie ik al dat dat geen makkie gaat worden... Vanaf het begin is het steil omhoog. Elke stap die je zet is eigenlijk maar een halve, want door het losse zand zak je meteen een heel stuk terug. Als ik op de helft ben en naar boven kijk lijkt de top echt niet te halen... Steeds 20 stappen en dan op adem komen en op het laatst zelfs op handen en voeten naar boven. Aanrader is dus om echt ruim op tijd te gaan (ik vond dat wij echt te laat waren). Want ook al moet je boven op de duinen nog een uur wachten, het is er prachtig, dus je vermaakt je wel! Nog een aanrader is om alle ballast beneden te laten, niet te warm gekleed te gaan en op blote voeten omhoog is de makkelijkste manier!

Prachtig uitzicht Totaal niet druk
Hoge, zware klim
Review geplaatst op 22 februari, 2017
9
Amazonegebied (Ecuador)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
BenRTravellers was hier in april 2016

Door de moeilijke bereikbaarheid van het Cuyabeno-reservaat (vliegen vanuit Quito, dan 2 uur met een bus en vervolgens nog 2 uur met een boot), voel je je hier nog een echte ontdekkingsreiziger. Geen grote toeristenresorts, maar kleinschalige lodges, van waaruit je zowel per boot als lopend diverse wildlife-observaties kunt doen. Het dierenleven is hier fenomenaal. Er is zeer veel te zien, van bijzondere insecten tot verschillende apensoorten en de zeldzame roze rivierdolfijnen. Bijzonder pluspunt vonden wij dat alle gidsen en schippers, die hier toeristen rondleiden, lokalen zijn met veel kennis en liefde voor de natuur.

Veel wildlife Gidsen zijn allemaal lokaal Rustig
Moeilijk bereikbaar
Review geplaatst op 21 februari, 2017
10
Wadi Rum (Jordanië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
photofreak was hier in oktober 2016

Een geweldig mooi gebied. Dit moet je echt bezoeken en ook een paar dagen verblijven. De kleuren veranderen om de paar uur, zo prachtig. Natuurlijk moet je wel een gids mee want alleen hier rondrijden of lopen is te gevaarlijk want je kan hier makkelijk verdwalen.

fotogeniek
zomers erg heet
Review geplaatst op 20 februari, 2017
8
Bagan (Birma)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Jelle51 was hier in november 2017

Bagan is een plek sdie je eens in je leven bezocht moet hebben. Mar neem wel uitgebreid de tijd. Huur een paard en wagen voor twee dagen om het gebied en de omliggende dorpen te bezoeken. Oud Bagan is een leuke relaxte plaats, nieuw Bagan kan je 's avonds lekker eten in verschillende restaurants.

De dorpen in de omgeving zijn de moeite waard Het is toeristisch maar niet te druk. De menners zijn goede gidsen.
Wel erg druk tijdens zonsondergang
Review geplaatst op 20 februari, 2017
9
Leon (Nicaragua)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in februari 2017

Nicaragua met de steden Granada en Leon bieden mooie koloniale architectuur, een prachtig straatbeeld met kinderkopjes straten, de kleurige huisjes, geen hoogbouw en supervriendelijke mensen. Het is er nog rustig, je kunt er uitstekend eten en het heeft een heerlijk klimaat. Het is er netjes en schoon en ik voelde me er veilig ook 's avonds op straat.

veel mooie kerken supervriendelijke bevolking
geen
Review geplaatst op 20 februari, 2017
8
Cork City Goal (Ierland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
aticketto was hier in augustus 2014

Breng een bezoek aan de Cork City Gaol waar de gevangenen bijna een eeuw lang gedurende de 19e en 20e eeuw onder gruwelijke omstandigheden werden vastgehouden. Hier kom je alles te weten over hun misdaden, de ontsnappingen en executies. Er zat hier een mengeling van bekende misdadigers en arme burgers en deze werden meestal veroordeeld vanwege lichte vergrijpen zoals het stelen van kleding of voedsel. Bij de ingang is een audiotour beschikbaar en kun je op eigen tempo luisteren naar de bijzondere verhalen. Neem een kijkje in de cellen waarin de verschrikkelijke leefomstandigheden goed worden uitgebeeld. Met wassen beelden van de gevangenen in kleding uit die tijd en hun meedogenloze bewakers beginnen de verhalen echt te leven. Vergeet ook niet de indrukwekkende architectuur van het gebouw. Het gebouw lijkt ook meer op een kasteel dan op een gevangenis. Let op bijzondere georgiaanse en gotische kenmerken zoals de torens met kantelen. De gevangenis werd in 1923 gesloten en tussen 1927 en de jaren 50 van die eeuw was het gebouw in gebruik als radiostation. Er zijn ook avondrondleidingen die zeer sfeer verhogend is door de minimale verlichting en de aanwezigheid van geesten...... De gevangenis staat in het district Sunday's Well, op ongeveer 20 minuten lopen vanaf het stadscentrum van Cork. Je kunt je auto parkeren langs de straat bij de ingang van de gevangenis. Het museum is dagelijks geopend en de entreeprijs is € 8 pp. Audiotour is € 2 pp. De avondtour kost € 10 pp

Prachtig museum en gebouw Indrukwekkende verhalen audiotour "Levendig"door de wassen beelden Avondtour
...
Review geplaatst op 20 februari, 2017
9
Chocola Museum Brussel (België)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
hansdewildt was hier in september 2014

Ben je ook zo gek op alles wat met chocolade te maken heeft dan is dit een niet te missen plek voor de echte liefhebbers van de Belgische chocolade: Het Museum van Cacao en Chocolade vlakbij de Grote Markt in Brussel. Het is een prachtig gebouw uit 1697, heet “de Valk” en is gerestaureerd in 1943. Het museum is in 1998 geopend door een familie die al jarenlang chocolade maakt. De informatie begint bij de vrucht van de cacaoboom. Een eivormige kolf van 10 tot 25 cm lang die tot 750 gram weegt. Binnenin zitten 30 tot 40 bonen in een geleiachtige pulp van vruchtvlees. Heel het productieproces wordt in beeld gebracht. Alles is er te zien en de informatie eindigt bij het hoogtepunt n.l. de fabricage van de heerlijke Belgische pralines en niet te vergeten je kunt proeven…heel veel proeven !!! Er zijn ook tentoonstellingen van kunstwerken uit chocolade. Als je nog niet verslaafd bent aan chocolade dan wordt je het vanzelf als je daar geweest bent. Heel leuk voor een uitstapje dus, want Brussel is heel gemakkelijk te bereiken per auto of met de trein en heeft veel bezienswaardigheden zoals de grote Markt en het koninklijk Paleis ! Voor meer informatie: http://www.mucc.be

heerlijk uitstapje leuk om te zien prima informatie
kan druk zijn
Review geplaatst op 19 februari, 2017